На Ізяславщині відзначили День миру - «Світ і демократія: вислови свою думку»

На Ізяславщині відзначили День миру - «Світ і демократія: вислови свою думку»

22.09.15 12:59 0 677
Щороку 21 вересня в усьому світі відзначається Міжнародний день миру. Він був проголошений Генеральною Асамблеєю як день, присвячений укоріненню ідеалів миру як у відносинах всередині держав, так і у відносинах між усіма державами і народами.

У цьому році, в тридцяту річницю Дня миру, його тема - «Світ і демократія: вислови свою думку».

З цiєї нагоди, навчальний процес в Ізяславській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 1 розпочався із тематичної лінійки присвяченої Дню миру. Звертаючись до учнівського та педагогічного колективу закладу в.о. директора школи Тетяна Вітрук зазначила, що якщо існуватиме можливість зупинити пролиття крові – ми зобов'язані це зробити, бо ми воюємо не для того, щоб знищити ворога. Ми боремося, щоб захистити мир не тільки на нашій рідній Україні, а мир на всій планеті. Тетяна Миколаївна також сказала, що ми не просто захищаємо кордони своєї держави. На Донбасі проліг східноєвропейський кордон демократії і свободи, який теж захищає Україна, ціною людських життів.

«Наші хлопці захищають не тільки свою землю, але й демократичні права та свободу незалежної Польщі, країн Прибалтики, Румунії та Угорщини, а за ними і всього Західного світу», – зазначила Тетяна Вітрук.

Тетяна Миколаївна закликала усіх присутніх на заході вшанувати хвилиною мовчання пам'ять тих хто загинув захищаючи свободу та незалежність, територіальну цілість України.

Так як День Миру відзначається як день глобального припинення вогню і відмови від насильства, діти випустили в небо символи миру – білих голубів.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Офіційна делегація ...

КОМЕНТАРІ