На блокпосту Луганщини житомирські правоохоронці затримали підозрілих осіб

На блокпосту Луганщини житомирські правоохоронці затримали підозрілих осіб

22.09.15 17:03 0 675
Перебуваючи у службовому відрядженні у зоні проведення антитерористичної операції, керівник УМВС Житомирщини Валерій Рудик перевіряє несення служби на блокпостах бійцями поліського зведеного загону. Упродовж останніх двох діб міліціонери затримали та передали до фільтраційних пунктів двох чоловіків, в яких вилучено боєприпаси та описи розташування українських військових на території проведення АТО.

Як розповів начальник УМВС України в Житомирській області Валерій Рудик, під час одного з інструктажів на блокпосту у Сєвєродонецькому районі звернув увагу бійців на обов'язковий огляд підозрілих перехожих і особливо велосипедистів.

А уже за кілька годин житомирські міліціонери затримали чоловіка з рюкзаком за плечима, який рухався на двоколіснику у сторону Сєвєродонецька.

- Під час огляду речей у велосипедиста міліціонери виявили декілька мобільних телефонів із «нульовими» IMEI, багато телефонних карток, блокнот із записами про місця розташування, кількість та екіпірування сил АТО, види озброєння та техніку, що розташовані у Луганській області, - розповів Валерій Рудик.

Також у рюкзаку чоловіка був цифровий фотоапарат із «фотозвітом» подорожі (знімки розташування військової техніки та блокпостів), стріляні боєприпаси, які використовують українські Збройні Сили: гільзи від автоматичної зброї та заряд від ручного протитанкового гранатомета.

Як повідомив командир житомирського зведеного загону Володимир Мазарчук, велосипедист родом з Луганщини, але за місцем реєстрації нині проживає у м. Києві. Чому опинився у зоні проведення антитерористичної операції, чітко пояснити не зміг, як і мету збору детальної інформації про розташування та діяльність українських військових.

На місце події була викликана слідчо-оперативна група Сєвєродонецького міськвідділу міліції, працівники якої доставили затриманих до спеціального фільтраційного пункту, де з ним працюють відповідні служби.

Уже наступної доби колегам сєвєродонецької міліції житомирські правоохоронці передали ще одного затриманого.

Чоловік їхав через блокпост автомобілем «Ніссан». Під час огляду його машини міліціонери виявили та вилучили гранати та ручний протитанковий гранатомет. За попередньою інформацією, зброю та боєприпаси керманич автівки мав передати стороннім особам.

– Наші хоробрі хлопці спрацювали на всі сто, - оцінив результати роботи бійців зведеного загону керівник УМВС Житомирщини Валерій Рудик. – Просто на блокпосту кожному з них оголосив подяку. Коли вони повернуться після чергової ротації на поліську землю, будуть ще й відповідно заохочені.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ