Рівненщина: робітничі професії в

Рівненщина: робітничі професії в "моді"

22.09.15 08:21 0 628
З початком нового навчального року активізується профорієнтаційна робота фахівців центру зайнятості у загальноосвітніх школах Млинівщини. Цьогоріч гарна осіння пора дає можливість максимально якісно проводити виїзні заходи у сільській місцевості. Ось і 17 вересня не стало винятком. Працівники Млинівського РЦЗ спільно із фахівцями соціальної служби для сім'ї, дітей та молоді завітали до Малинської та Уїздецької ЗОШ.

Олена Саківець, начальник відділу активної підтримки безробітних, провела для учнів випускних класів захід під назвою «Подорож світом робітничих професій». Вона не дарма обрала таку тему, адже професії електромонтера, токаря, муляра чи слюсаря мало кого цікавлять. Молодь не хоче здобувати такий фах, бо він не вважається престижним. Та фахівець наголосила, що ті професії, які не є «модними» можуть бути достатньо затребуваними на ринку праці, а відтак, і добре оплачуваним через дефіцит кадрів. Роботодавці уже відчули брак кваліфікованих фахівців. Нині 50% вакансій – саме серед робітничих професій. Тому молодим людям при виборі майбутньої професії потрібно враховувати не тільки свої інтереси та нахили, а обов'язково аналізувати ринок праці того регіону, де вони планують у майбутньому працювати.

«Здобути робітничу професію можна й за сприянням служби зайнятості, – повідомила Олена Саківець – зокрема, Рівненський центр професійно-технічної освіти ДСЗ проводить навчання за 56 ліцензованими професіями. Умови навчання є максимально комфортними для слухачів, а навчальні програми дозволяють отримати максимум знань». Далі школярі переглянули відеопрезентацію РЦПТО ДСЗ.

Олександр Драченко, спеціаліст СССДМ також долучився до проведення заходу. Він розповів про важливість здорового способу життя, адже хороше фізичне здоров'я – основа продуктивності та якості роботи.

По завершенню інформаційної частини розпочали свою роботу консультпункти з вибору професії та діагностичного обстеження, де молодь мала можливість переглянути професіопапки, брошури та буклети, отримати індивідуальну консультацію та, за бажанням, пройти діагностичне обстеження з метою визначення професійних нахилів.

У рамках акції було проведено інформаційні семінари для працівників закладів освіти з метою роз'яснення основ профорієнтаційної роботи з учнями випускних класів.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міський голова Микола ...
Наступна новина: Прокуратура Вінницької ...

КОМЕНТАРІ