У Рівненській області презентація професії фотограф для особливих дітей

У Рівненській області презентація професії фотограф для особливих дітей

22.09.15 08:51 0 762
Днями фахівці Кузнецовського міського центру зайнятості провели профорієнтаційний захід для дітей-інвалідів Комунального закладу “Кузнецовський міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів”, а саме презентацію професії фотограф. Мета заходу - інформування про світ професій та здійснення профорієнтаційної допомоги у свідомому професійному самовизначенні, популяризації та підвищенні престижу робітничих професій.

«Всі ми знаємо, що фотограф — це людина, яка створює фотографії за допомогою фотоапарата. Але чи всі знають в повній мірі, що він робить, як працює, чи є якісь спеціалізації в цій професії? І взагалі, чи кожен може стати фотографом,» - відкриваючи цей захід, зазначила начальник відділу активної підтримки безробітних центру зайнятості Руслана Ярощук, яка, в ході заходу, більш детально розповіла про історію виникнення та розвитку професії, чим займається фотограф, вимоги до людини, «плюси» та «мінуси» фаху.

Фахівець центру зайнятості продемонструвала дітям-інвалідам професійні фотографії та запропонувала в ігровій формі обговорити побачене.

Особливих дітей дуже здивувало те, який широкий вибір працевлаштування людини цього фаху. На їх думку фотограф – це людина, яка сидить в фотостудії і фотографує тільки людей (як приклад - фото на паспорт). Тож, їх поінформували, що фотографи необхідні у ЗМІ, в редакціях журналів, газет, в Інтернет-виданнях. Тут на них чекає репортерська робота, відвідування різних заходів, зйомки подій. Фотографи затребувані і у фірмах, що спеціалізуються на організації корпоративних і приватних вечірок, днів народжень, банкетів та весіль. Можна співпрацювати з рекламними агентствами, потрібно вміти яскраво, красиво подати образ запропонованого для продажу продукту. Портретна зйомка також стрімко набирає популярність. У фотостудіях майстри фотографують зірок шоу-бізнесу, акторів кіно та естради. Фотографи-стрінгери займаються найзахопливішою, але у той же час і небезпечною роботою, роблячи знімки у гарячих точках планети.

«Як бачите, стати фотографом не легко, та наполегливість і працелюбність приносять потрібний результат. Спробуйте й ви, можливо фотографія стане не просто вашою мрією, а й улюбленою справою. І у вас все вийде,» - на завершення заходу зазначила Р.Ярощук.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ