Вінничина: станом на 1 вересня 2015 року заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах області,що фінансуються з місцевих бюджетів відсутня (+фото)

Вінничина: станом на 1 вересня 2015 року заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах області,що фінансуються з місцевих бюджетів відсутня (+фото)

23.09.15 15:12 0 574
Про це йшлося ,22 вересня, в облдержадміністрації під час засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Головував на засіданні – перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, запрошені: заступники голів райдержадміністрацій та міські голови міст обласного значення та керівники підприємств - боржників.

«Відповідно до оперативних даних, станом на 1 вересня поточного року 12 адміністративно-територіальних одиниць області не мали заборгованості із виплати заробітної плати перед своїми працівниками .У серпні поточного року в цілому 12 підприємств області погасили дані борги у сумі 1,6 млн. грн., з яких 97,2 відсотка - борги економічно активних підприємств»,- зазначила Лариса Пасічна – начальник управління соціально-трудових відносин Департаменту соціальної політики облдержадміністрації.

Разом з тим, сума невиплати заробітної плати залишається зокрема, через несвоєчасну виплату заробітної плати підприємствами, які підпорядковуються ДАК «Автомобільні дороги України». Щодо підприємств комунальної форми власності, то заборгованість із виплати заробітної плати на даний період зафіксовано у сумі 1,1 млн. грн. на економічно активних підприємствах . На економічно неактивних підприємствах області заборгованість по зарплаті залишилась незмінною – 1,7 млн. грн.

У своїй доповіді Лариса Пасічна підкреслила, що шляхи вирішення проблеми погашення зарплатних боргів лежать у площині соціального партнерського діалогу між роботодавцями, профспілками та владою для вирішення трудових спорів у позасудовому порядку.

Про стан погашення заборгованості на підприємствах - банкрутах інформувала учасників засідання перший заступник Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Тетяна Вінницька.

На завершення засідання комісії, Андрій Гижко звернувся до присутніх, особливо – заступників міських голів міст обласного значення : «Комунальні підприємства – ЖКГ, водоконали – це ваша форма власності, ви є засновниками цих підприємств і ми не можемо допустити,щоб на цих підприємствах виникала заборгованість по заробітній платі. Тож на засідання сесій міських та районних рад необхідно винести це питання і винайти необхідний ресурс для погашення зарплатних боргів на комунальних підприємствах».

Стосовно підприємств приватної форми власності, посадовець закликав до співпраці представників Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду до проведення засідань спільних комісій разом з облдержадміністрацією, на яких детально аналізувати виявлені факти боргів по зарплаті нововиявлених підприємств-боржників,оскільки на сьогоднішній день глобальних проблем і об'єктивних підстав для допущення таких ситуацій немає.

Андрій Гижко дав доручення до 10 жовтня провести засідання усіх без виключення комісій – районних та міст обласного значення із наданням протоколів до обласної державної адміністрації.



































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ