В Житомирській області зміни у призначенні і виплаті державної допомоги дітям

В Житомирській області зміни у призначенні і виплаті державної допомоги дітям

23.09.15 16:46 0 642
У вересні поточного року Урядом схвалено постанову Кабінету Міністрів України № 688 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 року № 1751 і від 22 лютого 2006 року № 189».

Зазначеною постановою Кабінету Міністрів України внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми (далі – Порядок №1751) та Порядку призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце приживання їх невідоме (далі – Порядок №189).

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, призначатиметься на дванадцять місяців, і відповідно подаватиметься інформація за попередні дванадцять календарних місяців про розмір пенсії, аліментів, стипендії, державної допомоги.

Якщо опікун не в змозі надати довідку про розмір аліментів від органів державної виконавчої служби, розташованих на тимчасово окупованій території України та в районах проведення антитерористичної операції, державна допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, надаватиметься за його письмовою заявою про одержання (неодержання) аліментів на дитину.

Відповідальність за достовірність наданої органу соціального захисту населення інформації щодо неодержання аліментів або їх розмір покладається на опікунів чи піклувальників.

При поновленні виплати аліментів опікуни чи піклувальники зобов'язані у триденний строк письмово повідомити про це орган соціального захисту населення для проведення відповідного перерахунку розміру раніше призначеної допомоги.

Також встановлено, що служба у справах дітей щороку до 31 грудня поточного року інформуватиме орган соціального захисту населення про факт отримання (неотримання) опікуном чи піклувальником аліментів на дитину.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ