В Луцьку міський голова Микола Романюк подякував усім,хто брав участь в оздоровленні дітей

В Луцьку міський голова Микола Романюк подякував усім,хто брав участь в оздоровленні дітей

23.09.15 14:32 0 649
На засіданні виконавчого комітету про підсумки літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2015 році доповідав начальник відділу у справах сім'ї та молоді Олексій Веремійчик.

Олексій Веремійчик поінформував, що у місті проживає 23 347 дітей шкільного віку. Станом на 10 вересня 2015 року відпочинком та оздоровленням було охоплено 9 979 дітей пільгових категорій. З них: 5 096 – обдаровані та талановиті діти; 762 – діти, які перебувають на диспансерному обліку; 2 349 – діти з багатодітних сімей; 572 – діти з малозабезпечених сімей; 128 – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; 224 – діти-інваліди, які здатні до самообслуговування та можуть перебувати у таборах відпочинку; 19 – діти працівників агропромислового комплексу; 3 – діти, батьки яких загинули під час виконання службових обов'язків або загинули від нещасних випадків на виробництві; 81 – діти внутрішньо переміщених осіб; 566 – діти, батьки яких мобілізовані до лав Збройних сил України та інших військових формувань; з сімей демобілізованих учасників АТО.

Відпочинок та оздоровлення дітей шкільного віку проводилися у пришкільних таборах, позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Ровесник» та інших профільних таборах.

Протягом червня 2015 року за індивідуальним графіком працювало 26 пришкільних таборів денного перебування, у яких відпочило 3 607 дітей.

У позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Ровесник» у 2 зміни відпочило 402 дитини пільгових категорій. Протягом 1 зміни у таборі працювала літня школа «Ерудит» для 200 дітей, котрі мали досягнення у навчальній, науковій, спортивній сферах діяльності. Нестандартність підходів вчителів та вихователів забезпечила активне залучення обдарованих дітей у конкурси і турніри, активізуючи їх навчальний інтерес.

Протягом 2 змін у таборі «Ровесник» було оздоровлено 38 дітей з м.Волноваха та 10 дітей з м.Сєвєродонецьк відпочивали на базі гімназії № 14.

Міський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» організував відпочинок для 80 юних спортсменів у таборі денного перебування. Діти проводили змагання у клубах за місцем проживання, відкритих спортивних майданчиках. Завершенням зміни для юних спортсменів стало 4-х денне перебування та проживання у наметовому містечку на озері Світязь.

Відділом у справах сім'ї та молоді, відповідно до вимог чинного законодавства, з дотриманням процедури державних закупівель було придбано путівки за кошти міського бюджету, та обласної субвенції та направлено на оздоровлення: 180 дітей у Волинський санаторій матері та дитини «Турія» (м.Ковель) та 36 дітей у позаміський заклад оздоровлення та відпочинку імені Олега Кошового (с.Дачне Ківерцівського р-ну).

Протягом 9 місяців 2015 року 34 дитини з пільгових категорій було направлено на відпочинок в Український дитячий центр «Молода Гвардія».

Підбір та направлення дітей на оздоровлення та відпочинок в УДЦ «Молода Гвардія» ще триває, адже даний оздоровчий заклад працює протягом року.

На проведення оздоровчої кампанії у місті Луцьку використано 2 224 955 грн, з них: з місцевого бюджету – 1 989 319 грн.,обласної субвенції -504 300 грн. та додатково залучених спонсорських та батьківських коштів – 235 636 грн.

Разом з тим при підготовці до проведення оздоровчої компанії у місті виникають і нагальні проблеми, які потрібно вирішувати. Наприклад, дитячий позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Ровесник» потребує встановлення огорожі по периметру табору, оновлення меблів у кімнатах. Позитивним є те, що вирішена проблема з придбанням та встановленням каркасу басейну.

Олексій Веремійчик акцентував, що під час роботи таборів денного перебування управлінням охорони здоров'я було забезпечено якісне медичне обслуговування, систематично здійснювався контроль за санітарно-епідеміологічним станом дитячих оздоровчих закладів, організацією харчування в них та охороною життя, здоров'я дітей.

У всіх дитячих таборах на належному рівні проводилася виховна, культурно-масова та фізкультурно-спортивна робота.

Впродовж шкільних канікул у бібліотечних закладах міста стартувала та діяла програма «БІБЛІОТЕКА – територія дитинства 2015».

До оздоровчої літньої кампанії 2015 року були залучені працівники сектору кримінальної міліції служби дітей, які під час роботи таборів денного перебування з дітьми проводили вікторини, лекції щодо дотримання правил поведінки на воді, вуличного руху та здорового способу життя.

Міський голова Микола Романюк подякував усім, хто був причетний до оздоровлення дітей. “Ми готові співпрацювати з усіма громадськими організаціями, які готові дотримуватися усіх вимог і правил, що стосуються перевезення, харчування інших норм організованого відпочинку дітей”,- сказав Микола Романюк.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ