В Луцьку відбулася екологічна акція “Посади лікарську рослину - подбай про майбутнє дитини”

В Луцьку відбулася екологічна акція “Посади лікарську рослину - подбай про майбутнє дитини”

23.09.15 11:21 0 641
У ДНЗ №17 відбулася екологічна акція “Посади лікарську рослину - подбай про майбутнє дитини”, яка є продовженням низки природоохоронних та еколого-виховних заходів, що традиційно проводяться у більшості дошкільних навчальних закладів нашого міста в тісній співпраці управління освіти, відділу екології міської ради та освітніх комунальних закладів.

Працівниками садочка та батьками було проведено комплекс підготовчих робіт до посадки і спільно висаджено молоді пагінці лікарських рослин та створено куточок лікарських рослин на території садочка.

Завдяки спонсорській допомозі державного підприємства “Волинський лісовий селекційно-насіневий центр”, учасники акції мали змогу висадити близько ста лікарських рослин.

В акції “Посади лікарську рослину - подбай про майбутнє дитини” взяли участь міський голова Микола Романюк, секретар міської ради Сергій Григоренко, радник міського голови з екологічних питань Борис Сорока, начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк. Вони відвідали екологічну студію, яка працює в ДНЗ 20 років. У цьому зоокуточку 22 види тварин. Серед них шиншили сірі, кролі декоративні, морські свинки, папуги, канарки, дубоніс, чечітка, черепахи червоновухі, ящірка веретільниця, тарган мадагаскарський, шпорцеві жаби, акваріумні риби. Є колекції комах, морських тварин, природних матеріалів, зразків ґрунту, зразків насіння. А ще тут діти вирощують більше 80 видів пустельних, тропічних і субтропічних рослин. У ДНЗ обладнано лабораторію маленьких дослідників, де є матеріали, необхідні для проведення дослідів природничого характеру. Згідно розкладу проводяться заняття з екологічного виховання для всіх вікових груп.

Після екскурсії екологічною студією вихованці ДНЗ №17 показали тематичну музично-літературну композицію про любов до навколишньої природи.

Міський голова Микола Романюк щиро подякував працівникам ДНЗ №17 та батькам за те, що формують у дітей любов до навколишнього світу. “Цей колектив робить велику справу. Адже діти мають можливість безпосередньо торкнутися до живої природи, вивчати, пізнавати тваринний і рослинний світи. Хлопчики та дівчатка дізнаються, що навіть частина бур'янів, які ми виполюємо на городі, є лікарськими рослинами. Якщо діти з раннього віку навчаться берегти природу, вони змінять наше місто. А ще знання, які вони отримали у цій екологічній студії, частині із них допоможуть стати біологами”, - сказав міський голова Микола Романюк. Він запевнив, що з міського бюджету будуть виділені кошти на утримання екологічної студії до кінця року. Наступного року також буде передбачено фінансову підтримку екологічних заходів у ДНЗ №17. Він акцентував, що міська влада приділяє велику увагу покращенню матеріальної бази усіх ДНЗ міста. Микола Романюк висловив найщиріші слова вдячності за роботу колективу та вручив Подяки міського голови найактивнішим учасникам акції “Посади лікарську рослину - подбай про майбутнє дитини”.

Найщиріші слова подяки колективу ДНЗ №17 за хорошу роботу висловив і Сергій Григоренко. Він цей дошкільних заклад добре знає з раннього дитинства, адже колись був його вихованцем. Тож побажав усім міцного здоров'я, подальших успіхів, миру і Божого благословення.

Директор КП “Луцький зоопарк” Людмила Денисенко подарувала дошкільнятам книги про тварин, дві морські свинки та запросила дітей стати учасниками студії юних натуралістів, яку буде створено при зоопарку.

Директор ДНЗ №17 Світлана Краля подякувала міській владі за постійну підтримку і розповіла, що впродовж навчального року у ДНЗ №17 організовуються екологічні свята: «В Червону книгу ми занесли світ неповторний і чудесний», «Птахів викликаємо із теплого краю», «Земля - наш спільний дім», «Бережіть природу, діти», «Рослини нашого краю» тощо.

Щорічно проводяться екологічні акції: «Чисті двір, вулиця, місто - чиста Україна», «Ми відповідаємо за тих, кого приручили», «Годівничка», «Первоцвіт», «Міжнародний день Землі», «Не зривай квітку», «Місяць тиші».

В садку працює агітаційна бригада дошкільників «Екологічна варта».

Для вихователів і батьків випускається стінна газета «Екологічний вісник», ведеться «Екологічний календар» тощо.

Потім усі разом посадили лікарські і декоративні кущі. Серед них: айва японська, деревій звичайний, калина, звіробій, любисток, меліса, конвалія, рута запашна та інші.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ