Закарпаття: суд за підтримав принципову позицію прокуратури області та відмовив Павлу Нагірному у пом’якшенні покарання

Закарпаття: суд за підтримав принципову позицію прокуратури області та відмовив Павлу Нагірному у пом’якшенні покарання

23.09.15 15:08 0 582
Апеляційний суд Закарпатської області підтримав принципову позицію прокуратури області та залишив в силі вирок Хустського районного суду від 17 жовтня 2014 р., яким Павла Нагірного визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.286 КК України та призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Вищий спецiалiзований суд України з розгляду цивiльних i кримiнальних справ, підтримав касаційну скаргу прокуратури Закарпатської області та повернув справу на розгляд до апеляційного суду у зв’язку із м’якістю покарання.

Відтак, апеляційний суд Закарпатської області відмовив Павлу Нагірному у пом’якшенні покарання.

Нагадаємо, що ввечері 19 листопада 2012 року Павло Нагірний, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем марки „Mitsubishi Pajero” на 68 км об’їзної дороги м. Хуст, грубо порушив вимоги Правил дорожнього руху України - виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з автомобілем марки «Daewoo Nexia GIX» за кермом якого була 32-річна жінка, а пасажирами – троє дітей.

Внаслідок трагічної ДТП жінка та її 7-річна донька загинули, а інші діти отримали серйозні травми. Натомість Павло Нагірний не зазнавши будь-яких серйозних тілесних ушкоджень, покинув місце трагедії. В подальшому він намагався різними методами уникнути правосуддя і навіть переховувався в Угорщині де його було знайдено та екстрадовано в Україну.

Нагірний також уникав правосуддя – втік закордон, був оголошений у міжнародний розшук та 6 квітня, завдяки скоординованим зусиллям правоохоронних органів, затриманий у столиці Угорщини - місті Будапешті, звідки його було екстрадовано в Україну, де він під вартою чекав рішення суду.

Відділ організації прийому громадян,

розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю

прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ