Хмельницька область: всесвітня акція «День без автомобілів»

Хмельницька область: всесвітня акція «День без автомобілів»

23.09.15 08:19 0 625
22 вересня, у багатьох країнах світу проводиться Всесвітній День без автомобіля (WorldCarfreeDay).

Вперше День без автомобілів відзначався в 1998р. у Франції, коли в ряді міст було припинено автомобільний рух. У наступні роки цю традицію перейняли інші країни та міста.

Мета акції – привернути увагу до проблеми забруднення атмосферного повітря транспортними засобами, знизити рівень концентрації вихлопних газів у повітрі, зменшити шумове навантаження, сприяти розвиткові альтернативних видів пересування.

Автотранспорт є основним забруднювачем атмосферного повітря, його викиди складають до 90 % від загальної кількості забруднюючих речовин, які поступають в повітряний басейн області. В результаті функціонування автотранспорту в атмосферу викидаються діоксид азоту, оксид вуглецю, діоксид сірки, важкі метали та інші шкідливі речовини.

За даними Головного управління статистики в Хмельницькій області за 2014 рік, автомобілі нашого краю викинули в атмосферу 54,7 тисяч тонн забруднюючих речовин (із них індивідуальні авто– 40,9 тисяч тонн, а автомобілі підприємств – 13,8 тисяч тонн). Левова частка припадає на обласний центр – 11,7 тисяч тонн.

День без автомобілів в Україні офіційно не відзначається, однак такі акції проходять за ініціативою громадськості чи місцевих органів влади в окремих містах України.

Департамент екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації закликає всіх автомобілістів та небайдужих громадян області по можливості 22 вересня долучитись до акції “День без авто”, тим самим зробивши істотний внесок не тільки у власне здоров'я, здоров'я дітей і близьких, але й в здоров'я нашої планети!

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ