У Хмельницькій області вшанували ратний подвиг партизанів і підпільників

У Хмельницькій області вшанували ратний подвиг партизанів і підпільників

23.09.15 14:53 0 569
22 вересня на Військовому кладовищі м. Хмельницького велелюдно. тут, як і по всій країні відзначають День партизанської слави.

Вшанувати партизанів і підпільників, прославити героїзм наших земляків - учасників найбільшої в світі минулої війни, прийшли перший заступник голови обласної адміністрації Василь Процюк, голова обласної ради Іван Гончар, виконуючий обов'язки Хмельницького міського голови Костянтин Чернилевський, .ветерани війни, громадськість міста.

Присутні вшанували полеглих народних месників у священній війні, світлу й безсмертну пам'ять про них хвилиною мовчання, поклали квіти скорботи до Братської могили військовослужбовців та партизанів, які загинули захищаючи рідну землю. Адже за звільнення нашої Батьківщини у глибокому ворожому тилу боролися і перемагали тисячі партизанів і підпільників.

Вів боротьбу народ, непереможний і безсмертний, сила якого незламна, бо вона виплекана великою любов'ю до Вітчизни, світлою мрією про незалежність рідної землі.

Подоляни можуть пишатись тим, що у нас були створені і потужно громили ворога з'єднання Антона Одухи, Федора Михайлова на Славутччині, Шепетівщині, в Ізяславському районі. Діяли партизанські та підпільні групи на Кам'янеччині, в Дунаєвецькому, Ярмолинецькому, Білогірському, Теофіпольському районах, у Меджибожі, Чорному Острові, Грицеві.

Окремо варто згадати подвиги Проскурівського підпілля, його керівників і найактивніших учасників – Миколи Храновського, Петра Семенюка, Карла Кошарського, Марії Трембовецької.

Проскурівське підпілля - це не тільки перші листівки з правдою про становище на фронтах, про крах гітлерівців під Москвою і під Сталінградом.

А це насамперед, десятки пущених під укіс ворожих ешелонів з живою силою і технікою, розгромлені німецькі склади з озброєнням і награбованим майном, визволення юнаків і дівчат Поділля від каторжних робіт.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці Львівщини ...
Наступна новина: Закарпаття: суд за ...

КОМЕНТАРІ