В Житомирській області рятувальники та медики вирішили посилити співпрацю у напрямку збереження життя людини

В Житомирській області рятувальники та медики вирішили посилити співпрацю у напрямку збереження життя людини

24.09.15 18:11 0 630
22 вересня на базі Житомирського інституту медсестринства відбулося спільне розширене засідання на тему: «Роль медичної сестри у формуванні знань населення з надання першої медичної допомоги». Захід було приурочено до Всесвітнього дня першої медичної допомоги, який щорічно відзначається у другу суботу вересня.

Учасники координаційної ради зосередили увагу на таких нагальних питаннях як:перспективи реформування медсестринства в Україні, роль центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у наданні своєчасної кваліфікованої допомоги населенню області, а також надання невідкладної домедичної допомоги.

Серед доповідачів на координаційній раді були й представники Управління ДСНС Житомирщини. Зокрема, із докладом стосовно проблематики надзвичайних ситуацій в повсякденному житті суспільства та вклад рятувальників щодо їх попередження, досвіду роботи з дітьми та молоддю виступила начальник відділу інформації та комунікацій з громадськістю Управління ДСНС у Житомирській області Ірина Романюк.

- Одним із першочергових завдань нашої служби – запобігти виникненню надзвичайних подій та ситуацій, загибелі та травмування людей на них – зазначила Ірина Романюк. - Для цього ми щоденно здійснюємо профілактично-пізнавальну роботу з населенням. Проводимо різноманітні заходи з підростаючим поколінням, спрямовані на навчання правилам безпеки життєдіяльності. Безумовно в нашій роботі ми часто співпрацюємо з фахівцями медицини. І така практика виправдовує наші сподівання, адже ми не є спеціалістами у цій галузі, а вони краще від усіх навчать як діяти у разі отримання різноманітних травм та ушкоджень.

Також на завершення своєї доповіді Ірина Романюк запропонувала переглянути присутнім відеосюжет однієї з інформаційно-пізнавальних акцій для дітей, що проводилась влітку на території місцевого Гідропарку.

У відеоматеріалі яскраво продемонстровано рівень взаємодії рятувальників та медиків при навчанні населення. Завдяки ігровій та веселій формі подачі інформації, дітвора краще засвоює надані знання.

Не менш із корисною інформацією для присутніх виступила також і психолог Управління ДСНС Юлія Дацюк Вона порушила питання профілактики психологічних наслідків надзвичайних ситуацій у повсякденному житті суспільства. Рятувальниця надала практичні поради як себе поводити при виникненні подібних ситуацій та запевнила, що надати елементарну психологічну допомогу може кожен із нас. Просто не потрібно використовувати банальні фрази та показувати свій страх постраждалому.

Такі заходи допомагають фахівцям подібної сфери діяльності обмінюватися досвідом та запропоновувати нові ідеї для посилення подальшої співпраці. Спеціалісти підвищують рівень свого професіоналізму та ще якісніше виконують свою роботу. Адже робота, що пов’язана з порятунком життя вимагає повсякденного самовдосконалення та поповнення знань.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ