В Житомирській області дорожники знову у голови ОДА

В Житомирській області дорожники знову у голови ОДА

24.09.15 09:20 0 527
23 вересня, голова облдержадміністрації Сергій Машковський знову провів зустріч із керівництвом ДП «Житомирський облавтодор», служби автомобільних доріг у Житомирській області. Питання заборгованості в облавтодорі є катастрофічним: люди вже 3-4 місяці не отримують заробітну плату.

Державне казначейство заблокувало рахунки Служби автомобільних доріг. Тобто асигнування у розмірі 8,2 млн грн, які надходять з державного бюджету на утримання доріг, підготовку до осінньо-зимового періоду не могли надійти.

Щоб скоординувати роботу відповідних структур, Сергій Машковський попередньо збирав керівництво дорожніх підприємств, державної фіскальної служби, казначейства, виконавчої служби.

«Я не допущу, щоб облавтодор збанкрутував. Ми маємо спрацювати всі: розблокувати рахунки, почати виплачувати заробітну плату людям, належно підготуватися до осінньо-зимового періоду», – наголосив Сергій Машковський.

перший заступник начальника Служби Автомобільних доріг Ігор Костюк доповів, що кошти у сумі 5,5 млн грн. вже перерахувало ДП «Житомирський облавтодор», з них – 2, 8 млн. грн. підуть на виплату зарплатні. «Запевняю, що вся заборгованість по зарплаті буде погашена до грудня місяця», - запевнив він.

Для ліквідації зимової слизькості в області заготовлено 20,2 тис. т. піску. Та це становить лише 33,5 % від плану та 0,7 тис. тон технічної солі при плані 7,2 тис. тон.

Сергій Машковський зазначив, що підготовка дорожників до зими є, як мінімум, неналежною, хоча ситуація з закупівлею піщаної суміші є проблемною по всій Україні. «Мене цікавить Житомирська область. У нас має забезпечуватися безперебійна робота на дорогах», - сказав він, додавши, що підніме питання перед депутатами щодо виділення додаткових коштів з обласного бюджету для підготовки до осінньо-зимового періоду.

Крім того, в облавтодорі немає ні копійки обігових коштів, щоб закупити паливно-мастильні та інші матеріали для виконання робіт в осінньо-зимовий період.

Сергія Машковського обурили ці дані: «Ви, як керівники установ, абсолютно не думаєте наперед. Ви закуповуєте сіль, але не купили бензин. Як же ви збираєтесь розвозити сіль?»

Директор ДП "Житомирський облавтодор" Петро Удовиченко доповів, що лінії освітлення автомобільної дороги М-06 Київ - Чоп повністю відремонтовані по всій протяжності, але є питання своєчасної оплати за спожиту електроенергію і тому на даний час освітлення не функціонує.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині вшанували ...
Наступна новина: Інформація про закладення ...

КОМЕНТАРІ