На Житомирщині за ремонт знайденої гвинтівки зброяру-любителю оголошено про підозру

На Житомирщині за ремонт знайденої гвинтівки зброяру-любителю оголошено про підозру

24.09.15 12:28 0 505
Кримінальну відповідальність понесе 45-річний житель Малинського району, якого працівники міліції викрили у незаконних ремонті та переробці вогнепальної зброї у власному домоволодінні. Чоловікові може загрожувати від 3 до 7 років ув'язнення.

До будинку жителя с. Ксаверів Малинського району правоохоронців привела перевірка інформації щодо можливого незаконного зберігання господарем зброї та боєприпасів.

Чоловік дозволив міліціонерам оглянути його домоволодіння. В одній з кімнат будинку було виявлено та вилучено гвинтівку «Мосіна» та 6 набоїв до неї. За словами господаря, він знайшов зброю під час проведення любительських археологічних розкопок неподалік села.

Окрім того, правоохоронці встановили, що чоловік не просто незаконно зберігав небезпечну знахідку, але й за місцем проживання провів заміну прикладу зброї та чищення її механізмів та набоїв.

Як повідомив т.в.о. начальника Малинського МВ УМВС Сергій Фадєєв, вилучені предмети направлені на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч.1 ст.263-1 (Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або незаконне виготовлення бойових припасів) Кримінального кодексу України. Чоловікові офіційно оголошено про підозру у вчиненні протиправних дій.

За чинним законодавством йому може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Малинського МВ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ