В Житомирській області коростенські правоохоронці викрили трійцю крадіїв телефонного кабелю

В Житомирській області коростенські правоохоронці викрили трійцю крадіїв телефонного кабелю

24.09.15 13:42 0 439
Дільничні інспектори Коростенського міського відділу міліції затримали трьох жителів райцентру під час крадіжки з підземної телефонної магістралі. У зловмисників вилучили інструменти та викрадені дроти. Під час досудового розслідування встановлено, що вони причетні до понад двох десятків таких крадіжок.

Упродовж кількох місяців до Коростенського міськвідділу міліції надходили повідомлення від представників підприємства «Укртелеком» про викрадення телефонного кабелю. Щоразу зловмисники викопували траншеї та демонтували лінії зв'язку, що пролягають по телефонній підземній магістралі Коростень-Малин, неподалік села Сингаїв.

Відтак, правоохоронці провели низку оперативно-розшукових заходів, направлених на встановлення осіб, причетних до крадіжок. Зокрема, проводили й спільні рейди разом зі зв'язківцями. Одного з вересневих ранків правоохоронці застали зловмисників «за роботою» - вони саме копали траншею.

З місця події працівники слідчо-оперативної групи вилучили частину вже здобутого кабелю, лопати, пилку, ніж та інші інструменти, за допомогою яких молодики здійснювали демонтаж.

Затриманих доставили до міськвідділу міліції. Як з'ясувалось, усі вони – жителі району. Найстаршому - 28 років, двом його спільникам - лише по 14. За їх словами, здобуті та згодом обпалені дроти вони здавали до пункту прийому металобрухту.

Як повідомив начальник Коростенського МВ УМВС Ігор Жміда, нині встановлено, що хлопці причетні до понад двох десятків подібних крадіжок. Під час санкціонованого обшуку, проведеного за місцем проживання одного із підозрюваних, правоохоронці вилучили ще частину викрадених кабелів.

Нині триває розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України. Такі протиправні дії караються арештом до півроку або обмеженням чи позбавленням волі строком до 5 років.

Прес-служба УМВС

України в Житомирській області,

за повідомленням Коростенського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: За неналежне ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ