В Івано-Франківській області рятувальники відшліфовували свої вміння у школі підвищення оперативної майстерності

В Івано-Франківській області рятувальники відшліфовували свої вміння у школі підвищення оперативної майстерності

24.09.15 12:52 0 550
Рятувальники відшліфовують свої вміння та навички з організації гасіння пожеж та дій на випадок надзвичайної ситуації під час занять у школі підвищення оперативної майстерності.

Такі заняття було проведено для начальників караулів та командирів відділень територіальних пожежно-рятувальних підрозділів.

В ході теоретичної частини занять працівники Управління ДСНС в області прочитали слухачам ряд важливих тем.

Та все ж головне - практичні завдання. Було проведено бойове розгортання. Також вогнеборці вправлялися в одяганні тепловідбивного костюма.

Уміння працювати в засобах індивідуального захисту органів дихання для рятувальників є надзвичайно важливим. Використовується таке спорядження під час гасіння пожеж у задимленому середовищі. Саме за допомогою газодимозахисників в області ліквідовується кожна десята пожежа, рятуються людські життя.

Для рятувальника, котрий працює у складі ланки газодимозахисної служби, важлива не лише моральна стійкість, але й фізична витривалість. Під час небезпечної та відповідальної роботи ланки газодимозахисної служби потрібні чіткі і злагоджені дії всього особового складу.

Саме такі професійні вміння та навички роботи у складних умовах рятувальники вдосконалювали під час практичних занять - вони долали в засобах індивідуального захисту органів дихання певні дистанції із перешкодами, ліквідовували умовну пожежу та проводили евакуацію потерпілих.

Також вогнеборці виконали ряд інших практичних вправ.

Із школи підвищення оперативної майстерності кожен із рятувальників отримав корисні саме для себе, як теоретичні знання, так і практичні навички.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ