Чернігів: Бистров: бюджет участі відбувся

Чернігів: Бистров: бюджет участі відбувся

24.09.15 11:31 0 559
У Чернігові бюджет участі, у рамках якого чернігівці долучаться до розподілу бюджетних коштів, відбувся, оскільки до міськради до 15 вересня подано 73 проекти. Про це повідомив під час прес-конференції заступник міського голови – начальник фінансового управління міськради Віктор Бистров, який очолює робочу групу з впровадження бюджету участі.

За його словами, були певні побоювання, що проектів буде небагато, але вони, на щастя, не справдилися. Серед поданих 21 проект стосується реконструкції та ремонтів шкіл, дитсадків і лікарень, 6 – встановлення спортивних майданчиків, 34 – благоустрою зон відпочинку та проведення культурно-мистецьких закладів.

"Я хочу подякувати усім активним чернігівцям, які долучилися до написання проектів бюджету участі", - наголосив заступник міського голови.

Він зауважив, що зараз проекти вивчатимуться у структурних підрозділах міської ради, а потім будуть виставлені на голосування. На думку В.Бистрова, конкуренція між проектами буде значною, зважаючи на їхню кількість. Проекти-переможці залежатимуть від активності громадян. Перелік пунктів голосування буде оприлюднений на сайті міської ради.

На найдешевшими є проекти літературних читань "ЛітЕра" (вартість понад 20 тис. грн.) та екологічний проект "Екологічні стежки Ялівщини" (вартість 30 тис. грн.). Найдорожчі проекти "забирають" увесь бюджет капітальних видатків – 1,2 млн. грн. Серед них – реконструкція фонтану навпроти "Мегацентру".

В.Бистров висловив сподівання, що бюджет участі стане традиційним для Чернігова і щороку сума коштів на проекти жителів міста збільшуватиметься.

Довідка: Бюджет участі передбачає участь жителів Чернігова у розподілі коштів міського бюджету. На наступний рік, зокрема, планується передбачити 4,8 млн. грн. на проекти чернігівців.

На черговій сесії 28 серпня було схвалено Положення про громадський (бюджет участі) м. Чернігова. Із 1 вересня упродовж двох тижнів у відділі зв'язків із громадськістю міськради приймали проекти громадян. Наразі пропозиції перевірятимуться працівниками міськради (на реалістичність, можливість реалізувати проект упродовж року), і виставлятимуться на голосування. Планується, що голосування проходитиме із 5 до 19 жовтня.

Більш детальна інформація розміщена на сайті міської ради у розділі "Громадський бюджет".

Проект реалізується у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії, співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: Закарпаття: на Рахівщині ...

КОМЕНТАРІ