На Хмельниччині рятувальники вдосконалювали професійну майстерність щодо ліквідації умовної пожежі у житловому будинку підвищеної поверховості

На Хмельниччині рятувальники вдосконалювали професійну майстерність щодо ліквідації умовної пожежі у житловому будинку підвищеної поверховості

24.09.15 09:56 0 480
22 вересня у м. Нетішин відбулося тренувальне комплексне спеціально-тактичне навчання підрозділів 3-го Державного пожежно-рятувального загону, де рятувальники та служби взаємодії організовували гасіння пожежі в 14-поверховому житловому будинку на пр-ті Незалежності, 1.

За тактичним задумом, пожежа площею 19 кв. м виникла в однокімнатній квартирі на 10-му поверсі. Внаслідок пожежі виникло задимлення сходової клітини поверхами вище та нижче. На 10 поверсі знаходяться люди, які самостійно не можуть евакуюватися з будівлі.

Вогнеборці, які прибули на місце пожежі, відразу розпочали гасіння пожежі та рятування людей декількома способами. Зокрема за допомогою автодрабини та автоколінчастого підйомника з 9-го, 10-го та 11-го поверхів.

На 9-му поверсі ланкою газодимозахисної служби було знайдено непритомного потерпілого, якого евакуювали із задимленої зони за допомогою рятувальної мотузки.

На гасіння умовної пожежі рятувальники подали ствол «Б» та організували проведення пошуку людей у задимленій зоні, а також здійснили розвідку можливих шляхів розповсюдження вогню на суміжні приміщення.

Для створення підпору повітря в сходову клітину відділенням встановлено димосос на автомобілі технічної служби.

Всього до навчань було залучено 20 чоловік особового складу та 4 одиниці основної та спеціальної техніки.

Як показали результати навчань, - рятувальники готові до ліквідації подібних пожеж.

3 ДПРЗ ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: ...
Наступна новина: В Ужгороді стартує ...

КОМЕНТАРІ