Хмельницька область: збалансуй сімейний бюджет-звернись та отримай субсидію!

Хмельницька область: збалансуй сімейний бюджет-звернись та отримай субсидію!

24.09.15 13:30 0 523
22 вересня 2015 року за участю представників Міністерства соціальної політики України проведено семінар для працівників місцевих управлінь соціального захисту населення райдержадмінстрацій, міськвиконкомів щодо удосконалення порядку надання населенню житлових субсидій.

Однією з ключових реформ, які здійснюються Урядом України у соціальній сфері, є реформування системи надання житлових субсидій, її вдосконалення, спрощення та підвищення ефективності.

Реформа системи субсидій неможлива без злагодженої роботи місцевих органів влади, головну роль в якій мають відіграти місцеві органи соціального захисту населення. Забезпечити впровадження нових механізмів надання субсидій в умовах безпрецедентного зростання обсягів роботи та кількості звернень громадян за призначенням субсидій, якісну та прозору роботу дозволить високий рівень професіоналізму працівнків органів соціального захисту населення, грунтовне розуміння ними порядку призначення та надання державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг.

На семінарі розлядалися наступні питання:

1. Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї (постанова Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 389 "Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї");

2. Зміни до порядку надання субсидій відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2015 №475 "Про спрощення порядку призначення та надання населенню житлових субсидій" та постанови Кабінету Міністрів України від 05.08.2015 № 570 "Про внесення змін до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива";

3. Психологічні аспекти роботи з клієнтами;

4. Засоби автоматизації надання субсидій населенню відповідно до внесених змін до порядку надання субсидій;

5. Порядок обміну даними про доходи з ДФС України;

6. Порядок обміну даними з організаціями — надавачами послуг;

7. Порядок перерахунків субсидій при обмеженні пільг окремим категоріям громадян;

8. Порядок перерахунків субсидій при підвищенні вартості послуг та при переході на опалювальний період;

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ