У Хмельницькій області в Красилівському районі відкрито амбулаторію загальної практики-сімейної медицини

У Хмельницькій області в Красилівському районі відкрито амбулаторію загальної практики-сімейної медицини

24.09.15 14:28 0 548
Жителі с. Кульчин Красилівського району розпочали тиждень з приємного заходу – відкриття амбулаторії загальної практики-сімейної медицини.

На відкриття медичного закладу приїхав директор Департаменту охорони здоров'я Яків Цуглевич, головний терапевт ДОЗ ОДА Аліна Костенко, головний лікар районного Центру первинної медико-санітарної допомоги Олег Ватажук, керівництво району, спонсори заходу, колектив амбулаторії та жителі села, які в цей день також відзначали свято села, яке припало на велике релігійне свято Пречистої Богородиці.

В Красилівському районі за останні роки медична галузь розширює спектр своїх послуг, збільшується кількість відповідних медичних закладів. Робота новоствореної амбулаторії покращить надання первинної медичної (медико-санітарної) допомоги в сільській місцевості. Медичні послуги будуть отримувати майже 2 тисячі дорослого населення, з них майже 280 - діти с. Кульчини та с. Кульчинки.

В Кульчинівській амбулаторії, яку очолює молодий завідувач Сергій Тарасов (лікар загальної практики-сімейний лікар), будуть працювати сестра медична загальної практики-сімейної медицини, фельдшер та молодша медична сестра.

В амбулаторії зроблено ремонт приміщень з дотриманням усіх вимог та норм. Функціонуватимуть кабінет прийому пацієнтів, процедурний кабінет та оглядовий кабінет, які оснащені необхідним медичним обладнанням та інвентарем. Закуплено медикаментів на суму 3 тис. грн. Меценатами та спонсорами району надано допомогу на суму близько 80 тисяч грн. на потреби амбулаторії.

З обласного бюджету Департаментом охорони здоров'я колективу закладу подаровано багатоканальний електрокардіограф.

Всі запрошені мали змогу висловити щирі побажання медичному колективу та проглянути святковий концерт.

Людмила Небесна,

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: Відбулося відкриття 17-ї ...

КОМЕНТАРІ