На Хмельниччині в обласній бібліотеці проведено просвітницькі заходи з питань безпеки життєдіяльності для учнівської молоді

На Хмельниччині в обласній бібліотеці проведено просвітницькі заходи з питань безпеки життєдіяльності для учнівської молоді

24.09.15 15:22 0 493
23 вересня в приміщенні Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені М.Островського педагоги Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області провели диспут-практикум для старшокласників ліцею №17 на тему: «Безпека в житті та життя у безпеці».

У залі відділу виробничої літератури працівники бібліотеки організували для дітей тематичну виставку літератури з питань безпеки життєдіяльності та цивільного захисту. Учням провели презентацію «Збірки пам’яток населенню щодо дій під час виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціального та воєнного характеру». У збірці, яку всі охочі отримали на електронних носіях, розміщено інформацію про найбільш характерні для нашої області надзвичайні ситуації, поради щодо дій для мінімізації негативних наслідків різних екстремальних та нестандартних подій, прості алгоритми надання першої долікарської допомоги.

Крім того, учасники заходу взяли безпосередню участь у практикумі – навчитися використовувати прилади радіаційно-хімічної розвідки та засоби захисту органів дихання.

Методист обласного методичного кабінету Центру Альона Мельник зазначила що, концепція заходу дещо відрізнялася від попередніх занять, що проводилися з учнівською молоддю. «Ми навіть не намагалися переконати дітей у важливості та необхідності вивчення правил безпечної поведінки. Навпаки, ми висловили думку про те, що правила безпечної поведінки закладені у людей на рівні інстинктів і запропонували або підтримати тезу, або опонувати. Звичайно ж, діти категорично з нами не погодилися і в ході жвавої дискусії довели свою позицію. Такий підхід «від зворотного» набагато ефективніший, оскільки знання не нав’язувалися кимось ззовні, а стали результатом власних роздумів та переконань», – зауважила методист.

Захід пройшов досить динамічно. Тому, зважаючи на такий інтерес, подібні диспут-практикуми методисти Центру планують проводити й надалі.

Навчально-методичний центр цивільного захисту та

безпеки життєдіяльності Хмельницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ