В Закарпатській області цигарка ціною в життя

В Закарпатській області цигарка ціною в життя

24.09.15 16:56 0 593
Рятувальники закликають закарпатців бути обережними під час паління, або взагалі відмовитися від згубної звички.

Про небезпеку куріння не говорить хіба що ледачий. Однак, ця найбільш поширена серед населення пагубна звичка продовжує вбивати здоров'я нації, доволі часто забираючи в людини найцінніше – життя. Тільки в Україні нікотин щодня забирає тисячу життів.

Однак, не дивлячись на заборони та відверто кажучи сумнівні переваги куріння, люди продовжують зловживати тютюнопалінням і далі. І якщо, за словами лікарів, цигарки вбивають повільно, то рятувальники ДСНС вже знають напевно – необережність під час паління може коштувати людині життя.

Від недбало кинутого недопалка може загорітися тканина, паперові вироби та інші горючі матеріали. А враховуючи те, що зазвичай ситуацію підігрівають вжиті алкогольні напої, фінал цієї нікотиново-алкогольної повісті стає передбачуваним…

Тільки з початку 2015 року на Закарпатті сталося 12 пожеж, причиною яких стала необережність під час паління. П’ятеро закарпатців заплатили за викурену цигарку власним життям. Так, 22 вересня в місті Хуст на вулиці Новій виникла пожежа в літній кухні, причиною якої, ймовірніше за все, стала необережність власника під час паління. На жаль, вогняна стихія не тільки знищила майно, а й забрала людське життя – власник загинув на пожежі.

Менш трагічною виявилась пожежа в надвірній споруді в селі Зарічево Перечинського району. Власник дворогосподарства на території якого виникла пожежа сам зізнався рятувальникам в необережності. Виявляється перед початком пожежі він курив та, кинувши недопалок, не подивився, чи загас він.

З огляду на таку сумну статистику Управління ДСНС України у Закарпатській області застерігає громадян бути обережними під час паління та дотримуватися правил поведінки з вогнем у побуті. Пам'ятайте, паління не лише шкодить вашому здоров'ю, а й може призвести до втрати життя. Бережіть себе та своїх близьких!

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хмельницька область: за ...

КОМЕНТАРІ