«Паліативна та хоспісна допомога дітям Вінниччини»

«Паліативна та хоспісна допомога дітям Вінниччини»

25.09.15 10:56 0 608
В рамках проекту під такою назвою громадська організація «Злагода» за підтримки благодійного фонду «Відродження» спільно з “Вінницькою асоціацією медиків” та Червоним Хрестом розпочали комплекс заходів, що приурочених Всесвітньому дню паліативної допомоги.

Так, 23 версеня у Вінницькому медичному коледжі ім академіка Заболотного відбувся марафон “Цінуй життя” в рамках проекту “Паліативна та хоспісна допомга дітям Вінниччини”.

Саме медичні сестри надають настільки потрібний санітарно-гігієнічний догляд паліативним пацієнтам. А в цей день ще будучи студентами вони вже дізнаються як внести свій вклад в допомогу дітям, з невиліковними хворобами.

10 жовтня ми відзначатимемо Всесвітній день паліативної допомоги – це привід ще раз привернути увагу громади та влади до цієї проблеми. За визначенням ВООЗ, паліативна допомога — це підхід, що дозволяє поліпшити якість життя пацієнтів та їхніх родин, які зіштовхнулися із проблемою смертельного захворювання.

З кожним роком все більше організацій долучаються до теми паліативної допомоги. У цьому році ми маємо особливий прецедент, коли до проведення всесвітнього дня паліативної допомоги долучилися не тільки громадські організації та активісти а й влада. Тобто обласна державна адміністрація. Це свідчить про те, що влада визнає наявність проблем в області паліативної допомоги та долучається до їх вирішення.

Довідка:

Заплановані заходи до Дня Паліативної Допомоги.

Марафон “Цінуй життя!”, який стартував в Вінницькому національному медичному університеті із формування мобільної бригади волонтерів-медиків, які проведуть просвітницьку кампанію серед ВУЗів Вінниччини щодо проблеми паліативної та хоспісної допомоги. В рамках марафону відбуватиметься естафета між університетами, яка включатиме ряд завдань на згадану тематику (виготовлення відеоролику “Цінуй життя”, фотовиставка, формування “резервного банку донорів” для дітей, що потребують паліативної допомоги, конкурс малюнків “Будинок життя”). Марафон включатиме благочинний компонент – збір коштів для потреб дітей, які потребують паліативної та хоспісної допомоги.

1. Тиждень паліативної допомоги – буде проведено фотосушку, розміщені тематичні фотографії, конкурсні роботи студентів та роботи дітей, що проходять лікування в онкогематологічному відділенні. (1-10.10.2015)

2. Забіг “Цінуй життя” (10.10.2015)

3. Флеш-моб “Браслети життя” як символ життя для маленьких пацієнтів

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку міський голова ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ