В Житомирській області порушення прав журналістів на контролі

В Житомирській області порушення прав журналістів на контролі

25.09.15 19:12 0 636
23 вересня на базі МВС відбулася нарада з питань захисту прав журналістів. На порядок денний засідання були внесені питання створення робочої групи з питань захисту законної професійної діяльності журналістів. Члени групи працюватимуть над створенням необхідної нормативної бази, а також розглядатимуть хід розслідування кримінальних проваджень, де об'єктом злочинних посягань стала діяльність журналістів.

У роботі засідання взяли участь представники Адміністрації Президента України, МВС, СБУ, Генпрокуратури, медіаюристи та представники професійних об'єднань журналістів. Учасники засідання мали на меті розглянути проекти положень про робочу групу з питань захисту прав журналістів. Ця робоча група має акумулювати інформацію щодо стану свободи слова, перешкоджання діяльності журналістів, а також контролювати стан подальшого розслідування цих подій.

За словами начальника Головного слідчого управління МВС України Олександра Вакуленка, для більш ефективної роботи зі зверненнями, в яких фігурують представники мас-медіа, у службі діє щоденний моніторинг ситуації.

«Відповідно ми запровадили щоденний моніторинг такої інформації і її узагальнюємо», – зазначив керівник слідства МВС.

Він також додав, що бачить необхідність взаємного обміну актуальною інформацією із представниками профспілок медіа. Це потрібно для більш оперативного реагування на факти порушення прав журналістів.

До кінця вересня представники слідчого підрозділу МВС планують підготувати аналіз по застосуванню статті 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України, а також необхідну інфографіку.

«Ця активна фаза триває. По закінченню дев'яти місяців ми необхідну інформацію готуємо і надамо для користування і обговорення представникам засобів масової інформації», – зазначив Олександр Вакуленко.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ