Житомирщина: за добу піротехніками області знищено дві одиниці вибухонебезпечних предметів

Житомирщина: за добу піротехніками області знищено дві одиниці вибухонебезпечних предметів

25.09.15 09:18 0 601
23 вересня групою піротехнічних робіт Управління ДСНС Житомирщини проведені роботи щодо знищення низки вибухонебезпечних предметів виявлених напередодні пересічними громадянами.

Так, сільський голова села Глибочок Житомирського району, прямуючи на роботу, помітив небезпечну знахідку у висохлому болоті, що знаходиться на території населеного пункту. Чоловік відразу ж сповістив про це місцевих рятувальників та до їх приїду охороняв ВНП. Прибулі фахівці ідентифікували знайдений вибухонебезпечний предмет як 120 мм артилерійський снаряд часів минулої війни.

А у селі Вільшанка Чуднівського району місцева мешканка натрапила на ВНП, пораючись на власній присадибній ділянці. Жінка відразу ж зателефонувала правоохоронцям, а ті, у свою чергу, сповістили про це бійців ДСНС. Небезпечною знахідкою виявилася ручна граната часів минулої війни.

Загалом, з початку року, піротехніками Управління ДСНС в області вже знищено понад 1020 одиниць різноманітних вибухонебезпечних предметів, які були виявлені пересічними громадянами та становили загрозу для життя та здоров’я.

Рятувальники Житомирщини вкотре закликають: помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101». Не випробовуйте долю – не чіпайте його! В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті вилучили ...
Наступна новина: Чернігів: Зустріч міського ...

КОМЕНТАРІ