В Закарпатській області рятувальники вчили мешканців с. Худльово як уберегтися від пожеж

В Закарпатській області рятувальники вчили мешканців с. Худльово як уберегтися від пожеж

25.09.15 13:00 0 706
Серед найважливіших напрямків у спектрі діяльності Управління ДСНС України у Закарпатській області є масово-профілактична робота серед населення із розповсюдження знань з безпеки життєдіяльності в побуті, на виробництві та під час відпочинку. Особливий акцент робиться на комплексі профілактичних заходів з попередження виникнення пожеж у житловому секторі. Приміром, систематичні відпрацювання житлового фонду населених пунктів області.

Під час таких заходів рятувальники приділяють значну увагу проведенню з населенням навчально-профілактичних бесід щодо роз’яснення основних вимог правил пожежної безпеки у побуті з врученням відповідних тематичних листівок, пам’яток, інструкцій з правилами користування відкритим вогнем, утримання печей, експлуатації газового обладнання та електроприладів. Адже, саме ці причини домінують серед пожеж, що виникають у оселях громадян. До цієї роботи рятувальники залучають місцеві органи влади, правоохоронців, представників соціального захисту, релігійні конфесії, ЗМІ та інших зацікавлених осіб.

Так, 24 вересня, працівники Ужгородського міськрайвідділу та 16-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Середнє оперативно-рятувальної служби Закарпаття спільно з фахівцями соціального захисту та представниками місцевого самоврядування здійснили пожежно-профілактичне відпрацювання села Худльово, що на Ужгородщині.

Усього в селі нараховується понад 430 дворогосподарств. Особлива увага акцентувалася на багатодітних родинах, самотніх пенсіонерах та соціально неблагонадійних особах. Оскільки попереду – осінньо-зимовий період, то рятувальники, під час відвідин осель, кожному господареві вручали попереджувальні листівки із правилами користування пічним та електроопаленням. Адже холодної пори саме через ці причини начастіше горять житлові будинки громадян. Крім того, фахівці ДСНС оглянули опалювальні печі на відповідність вимогам правил пожежної безпеки. У ході відпрацювання виявилось, що не всі люди подбали про очищення димарів та печей від сажі, не у всіх будівлях перед топковим отвором на горючій підлозі розміщений металевий лист.

У місцевій загальноосвітній школі рятувальники провели заняття зі школярами та педагогічним колективом щодо безпечного поводження в побуті та на вулиці. Вогнеборці навчили дітей правилам безпеки життєдіяльності та розповіли як правильно користуватися вогнегасником. Після цього вони показали школярам обладнання та спорядження, що знаходиться у пожежному авто й розповіли про його призначення.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ