В Закарпатській області ветеран з Берегова відмовився від "халявного" авто і не дав збагатитися шахраям

В Закарпатській області ветеран з Берегова відмовився від "халявного" авто і не дав збагатитися шахраям

25.09.15 18:07 0 637
Телефонні шахраї вишукують людей, які люблять «халяву». Телефонують та повідомляють про виграш автомобіля, чи будь якого іншого цінного товару, який можна отримати, перерахувавши певну суму коштів на вказаний ними рахунок.

В подальшому довірливі люди розплачуються за таку звістку кругленькими сумами... Міліція радить дослухатися до порад, аби не бути ошуканим.

Пенсіонеру на мобільний телефон зателефонувала «привітна» дівчина, яка назвалася представницею одного із відомих автосалонів на Закарпатті. Співрозмовниця привітала чоловіка з тим, що він став щасливим переможцем акції і тепер зможе придбати авто зі знижкою у 60 %. Але одне но… До кінця акції він, мусить перерахувати 10 000 гривень на вказаний нею рахунок. А на наступний день вони зустрінуться в Ужгороді де і буде внесено решту вартості авто і тоді вже можна буде забрати з салону новеньку іномарку.

Подеколи шахраї у своїх аферах використовують СМС-повідомлення із наступним текстом «Ви вииграли машину», чи «Ви перемогли в акції».

У Берегово 67-річний чоловік не повівся на хитрощі телефонних шахраїв, що збиралися виманити від нього заощадження за нібито акційне авто. Чоловік не повірив оповіданням «оператора» і таким чином зберіг свої заощадження.

Задля збереження власних коштів не полінуйтеся зателефонувати до офіційного представництва тієї фірми чи установи «представник» якої зв'язався з вами, і після розмови з ними, скоріш за все, від вашої радості не залишиться й сліду...

У разі якщо ви дійсно стали щасливцем акції, працівник компанії, який зв'яжеться з вами під час розмови чи в смс – повідомленні, не випитуватиме особисту інформацію, не пропонуватиме заплатити чи переказати кошти та надати коди поповнення рахунку. Вас скоріш за все запросять зайти у найближче представництво, де особисто з'ясують всі обставини.

Якщо ж ви усе-таки потерпіли від шахрая, невідкладно звертайтеся до правохороних органів. Кожен оператор мобільного зв'язку має можливість повідомити про акції, які пропонуються клієнтам мережі зв'язку.

Інформація Берегівського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ