В Луцьку міський голова Микола Романюк обговорив питання будівництва господарсько-побутової каналізації з жителями Малоомелянівського масиву

В Луцьку міський голова Микола Романюк обговорив питання будівництва господарсько-побутової каналізації з жителями Малоомелянівського масиву

25.09.15 10:47 0 563
Луцький міський голова Микола Романюк зустрівся з жителями Малоомелянівського масиву і обговорив питання будівництва господарсько-побутової каналізації. Участь у заході взяли також депутат міської ради Сергій Волик та начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан.

Варто зазначити, що роботи тут розпочалися на весні цього року. Будівництво здійснюють працівники ТОВ “Шинака-Україна”. Загальна вартість робіт становить близько восьми мільйонів гривень.

Рішенням сесії міської ради на 2015 рік було виділено 2500,0 тис. грн на будівництво каналізації на Малоомелянівському масиві.

Також міський голова Микола Романюк звернувся до обласної державної адміністрації та Кабінету Міністрів України щодо співфінансування будівництва цих об'єктів з державного бюджету.

Своїм розпорядженням Кабінет Міністрів України затвердив перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що реалізовуватимуться у 2015 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, де з державного бюджету передбачено на будівництво мережі водовідведення на Малоомелянівському масиві близько шести мільйонів гривень.

Розпочинаючи розмову Микола Романюк нагадав, що під час попередньої зустрічі обіцяв мешканцям прикласти максимум зусиль, аби цьогоріч зробити господарсько-побутову каналізацію на цьому масиві. “Ми виділили кошти з міського бюджету і залучили фінанси з державного фонду регіонального розвитку на реалізацію цього проекту. Необхідні фінансові ресурси є. Ми з вами узгодили всі питання щодо ходу будівельних робіт”, - зазначив він.

Потому міський голова надав слово начальнику управління капітального будівництва Леоніду Карабану, аби він поінформував про хід робіт. За його словами, будівництво активно триває і уже більше 70 % робіт з прокладення мережі виконано. “Влаштовано напірну каналізацію від вулиці Колгоспної до Волинської. В районі вулиці Колгоспна зроблена самопливна каналізація, змонтовані колодязі. Тривають будівельні роботи на вулицях Лисенка, Тарасова, Сєченова, Малоомелянівській, де збудують самоплинну і напірну каналізацію”, - розповів він.

Також Леонід Карабан зауважив, що будівництво вуличної каналізаційної мережі планують завершити до кінця жовтня місяця цього року. Паралельно з цим триватимуть й роботи із зведення каналізаційно-насосної станції. Він пообіцяв, що цьогоріч усі роботи будуть завершені.

У свою чергу, міський голова Микола Романюк закликав громадян активно працювати над виготовленням проектної документації на підключення до централізованої каналізаційної мережі й здійснювати відповідні роботи.

Крім того, він зауважив, що цьогоріч робити тверде покриття вулиць, де будуть господарсько-побутову каналізацію, не будуть, адже це нераціонально. За його словами, тут буде зроблено підсипку щебеню та його трамбування, щоб люди могли вільно пересуватися ними у будь-яку погоду. Микола Романюк зауважив, що асфальтове покриття вулиць тут планують зробити у наступному році. Тому важливо, аби громадяни підключились до централізованої каналізаційної мережі до цього часу.

Міський голова зазначив, що при введені в експлуатацію господарсько-побутової каналізації відбудеться і часткове зниження рівня ґрунтових вод на Малоомелянівському масиві, а відповідно, й питання підтоплення житлових будинків має бути знято.

Також Микола Романюк та Леонід Карабан обговорили низку питань, що цікавили мешканців Малоомелянівського масиву.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі встановили 30 ...
Наступна новина: «Паліативна та хоспісна ...

КОМЕНТАРІ