Волинська область: рятувальники ознайомили людей правилам поведінки під час відпочинку в екосистемах

Волинська область: рятувальники ознайомили людей правилам поведінки під час відпочинку в екосистемах

25.09.15 15:04 0 545
23 вересня на території Жорнищенської сільської ради Ківерцівського району працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій міста Ківерці провели рейд щодо запобігання виникнення пожеж в лісових масивах, сільгоспугіддях та паркових зонах.

Рятувальники наголошували громадянам не палити в лісі багаття та дотримуватись обережності відкритого вогню. Відпочиваючим з дітьми нагадали, що пустощі з вогнем на природі дуже небезпечні та звернулися з проханням бути прикладом для майбутнього покоління. Також рятувальники зазначили, що правила пожежної безпеки в лісах України є обов’язковими для виконання всіма громадянами, які з будь-яких причин перебувають у лісі.

Даний захід проходив у рамках бесіди з громадянами на наступні теми: заборона розведення вогнищ, паління на території лісу, а також в’їзду на автомобілі на територію лісових масивів у пожежонебезпечний період, особливо, де перекриті в'їзди шлагбаумами, переорана земля, чи стоять залізобетонні блоки.

Під час рейду рятувальники розповсюджували серед населення листівки та пам’ятки на протипожежну тематику, а також наголосили про небезпеку залишеного розпаленого багаття, як потрібно себе поводити під час виявлення лісової пожежі.

Працівники Ківерцівського РВ У ДСНС України у Волинській області нагадують громадянам аби не допустити пожежі у екосистемах потрібно: вибрати безпечне місце для розведення багаття та ретельно обкопати його. Не слід кидати непогашені недопалки. Розводити вогнища дозволяється лише у безвітряну погоду та під постійним наглядом. Збираючись додому, не забувайте ретельно залити вогонь водою або закидати його піском. Згідно статистики фактично кожна лісова пожежа – це людський фактор, і саме від Вас залежить, чи буде збережено «зелені легені» області.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ