На Хмельниччині рятувальники запобігають випадкам отруєння грибами

На Хмельниччині рятувальники запобігають випадкам отруєння грибами

25.09.15 16:40 0 586
Зазвичай, восени наші торгові ряди рясніють всілякими грибами. Не став винятком і споживчий ринок м. Нетішин, на прилавках якого почали з’являтися гриби. Вибирати є з чого: від білого до печериці. А в лісі їх ще більше, де окрім їстівних, зустрічається й чимало отруйних. Саме вони й «полюють» на новачків у грибній справі.

З метою запобігання отруєння грибами, 23 вересня нетішинські рятувальники разом із представниками засобів масової інформації провели рейдову перевірку місць збирання та стихійного продажу грибів. Адже, застереження щодо небезпеки вживання дикорослих грибів серед громадян залишаються найбільш дієвим способом запобігання отруєнням. Рятувальники спілкувалися як з покупцями, так і з продавцями грибів. Проте, всі продавці впевнено твердять, що добре знаються на своєму товарі.

Отож, щоб ви не стали жертвами грибів, у черговий раз нагадуємо, що за статистикою, найчастіше отруєння цими дарами лісу стається через помилкове зарахування отруйних грибів до їстівних. Однак трапляються випадки, коли люди отруюються і від вживання отруйних грибів, неправильного приготування умовно їстівних грибів, вживання старих або зіпсованих їстівних грибів.

Симптоми отруєння: нудота, блювота, біль у животі, посилене потовиділення, зниження артеріального тиску, судоми, мимовільне сечовиділення, проноси, розвиток симптомів серцево-судинної недостатності.

Якщо отруєння все ж таки виникло, або ви його підозрюєте, негайно промийте шлунок слабким соляним розчином. Незважаючи на тимчасове полегшення вашого стану негайно зверніться до найближчої лікувальної установи.

3 Державний пожежно-рятувальний загін

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ