Вінничина: валерій Коровій взяв участь у форумі «Включення людей з інвалідністю у процеси реформування» (+фото)

Вінничина: валерій Коровій взяв участь у форумі «Включення людей з інвалідністю у процеси реформування» (+фото)

26.09.15 17:47 0 690
Масштабний захід такого формату вперше в Україні розпочав свою роботу у Вінниці.

Форум «Включення людей з інвалідністю у процеси реформування», покликаний звернути увагу суспільства на те, як важливо створювати доступне, безпечне, комфортне середовище для людей з особливими потребами, які живуть поруч із нами, як стати ближчими один до одного.

У вітальному слові учасникам форуму, голова облдержадміністрації Валерій Коровій наголосив, що Вінниччина може пишатись тим, що має громадські організації «Гармонія» та «Паросток». Оскільки ці об'єднання дають можливість людям з обмеженими фізичними можливостями висловлювати свою думку, виявляти потреби, визначати чергові завдання, а також боротися, перемагати, брати активну участь у реформах і впливати на суспільну думку.

Очільник області зазначив : «Те,що нинішній форум проходить на такій значимій для вінничан площі перед міською радою свідчить, що місто Вінниця слугує прикладом європейськості і показує приклад вирішення проблем доступності, які є дуже актуальними в Україні. Ми зараз підходимо до того моменту, коли необхідно підготувати базовий документ з доступності до 2020 року».

Користуючись присутністю на заході голів районних державних адміністрацій з усієї області, Валерій Коровій звернув увагу, що саме починає формуватись молода команда консультантів-аналітиків, які відіграватимуть дуже активну роль в процесі розробки й затвердження програм доступності якраз на рівні районів і міст, що будуть активно розвиватись у цьому напрямку.

Голова ОДА побажав учасникам форуму плідної роботи та подякував голові громадської організації «Гармонія» Раїсі Панасюк – ініціатору, натхненнику та головному організатору заходу за великий енергетичний стимул для усіх нас рухатись у потрібному напрямку.

«Я переконаний, що всі хто бере участь у Форумі зрозуміють глибше поняття «Простір, доступний для всіх»,- підсумував він.

Організатори Форуму: ГО «Гармонія», Вінницька міська рада, Вінницька ОДА,

Міжнародний Фонд «Відродження», Фундація польсько-української співпраці ПАУСІ, Європейського Союзу та Центральноєвропейської ініціативи,

ГО «Розвиток-Розвиток», МБФ «Без кордонів», БФ «Подільська громада».

у ході форуму, пропонують вінничанам: послухати та побачити гімн України мовою жестів, вивчити абетку дактилем, що допоможуть при спілкуванні з людиною з порушенням слуху, а також оволодіти шрифтом Брайля, дізнатись, що таке «простір, доступний для всіх» і наскільки легко , а головне - важливо його створювати.

Підприємці-гості форуму дізнаються, як збільшити кількість клієнтів, зробивши заклад доступним для всіх. Як відкрити двері настільки широко, щоб туди змогли увійти більше клієнтів.

Журналісти та громадські діячі мають змогу поспілкуватись про вирішення проблем та нові підходи щодо створення доступного середовища і прийняття інклюзивних реформ.

Програма Дня доступності триватиме на Майдані Незалежності до 17.00.

Працюючі локації:

• Презентація доступного транспорту та спецзасобів;

• Демонстраційний майданчик: облаштування доступності вбиральні;

• Майстер-клас - переміщення на інвалідному візку;

• Майстер-клас жестової мови;

• Майстерклас з написання шрифтом Брайля;

• Кращі практики у створенні доступного середовища;

• Вуличний університет з експертами міжнародного рівня;

• Фото-виставка «Полюємо на пандуси»;

• Кінотеатр з закритими очима з тефлоперекладом.

• Дитячий інклюзивний майданчик

• Інфо-куби організацій людей з інвалідністю «Діймо »

• Ярмарок робіт майстрів з інвалідністю;

• Вільна кава з думками та малюнками про доступність























































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: уроки на ...
Наступна новина: Квартири для ...

КОМЕНТАРІ