На Вінничині кошти,що акумульовані сільгосптоваровиробниками на спецрахунках – виключно на виробничі цілі

На Вінничині кошти,що акумульовані сільгосптоваровиробниками на спецрахунках – виключно на виробничі цілі

26.09.15 08:42 0 585
Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує про те, що Державна фіскальна служба України листом від 11.09.2015 р. № 338356/7/99-99-19-03-01-17 надала роз'яснення щодо цільового використання коштів, що акумульовані сільськогосподарськими підприємствами на спеціальних рахунках.

Основне:

У системі електронного адміністрування ПДВ сільськогосподарські підприємства використовують два електронних рахунки: основний та додатковий.

Основний електронний рахунок призначається для проведення розрахунків з бюджетом. На такий рахунок сільськогосподарські підприємства перераховують зі свого поточного рахунку кошти в сумах, необхідних для реєстрації податкових накладних по діяльності іншій, ніж сільськогосподарська.

Додатковий електронний рахунок призначений для перерахування коштів на спеціальні рахунки сільськогосподарських підприємств. На цей рахунок сільськогосподарським підприємством зараховуються кошти з поточного рахунку в сумі, необхідній для реєстрації податкових накладних, які складаються сільськогосподарським підприємством при здійсненні операцій з постачання сільськогосподарських товарів/послуг у межах спеціального режиму оподаткування.

Кошти, перераховані платником податку зі спеціального рахунку, відкритому в установі банку або казначействі, на основний або додатковий електронний рахунок, з метою збільшення реєстраційної суми, вважаються такими, що використані не за цільовим призначенням, та підлягають стягненню до бюджету відповідно до пункту 123.2 статті 123 Кодексу із застосуванням відповідних штрафних санкцій.

Відділ комунікацій ДФС у Вінницькій області

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ