На Вінничині сучасна діяльність регіонального машинобудування

На Вінничині сучасна діяльність регіонального машинобудування

26.09.15 15:39 0 525
Починаючи з 1993 року у четверту неділю вересня - професійне свято працівників машинобудування і приладобудування України. На Вінниччині цьогоріч його відзначатимуть понад 5 тисяч осіб. (що становить майже 10% від усіх зайнятих в промисловості області).

На сьогоднішній день одну з головних ролей у соціально-економічному розвитку відіграє стан машинобудівного комплексу. За даними Головного управління статистики у Вінницькій області, 9% підприємств, які здійснюють промислове виробництво, займаються машинобудуванням. Майже 80% машинобудівних підприємств за розміром відносяться до малих, на яких працює понад 800 осіб (більше 15% зайнятих в машинобудуванні).

Серед машинобудівних підприємств області чверть займається виробництвом електричного устаткування. Понад 15% підприємств здійснюють виробництво комп'ютерів і периферійного устаткування, обладнання зв'язку, обладнання для вимірювання, дослідження та навігації, оптичних приладів і устаткування та інших видів електроніки. Майже 9% підприємств здійснюють виробництво та капітальний ремонт транспортних засобів, виробництво частин та приладдя до них, причепів та напівпричепів.

В структурі обсягу реалізованої промислової продукції (товарів, послуг) за 2014 р. частка продукції машинобудування склала 2,4%. Частка обсягу реалізованої продукції (товарів, послуг) малих підприємств машинобудування становить 15,4% в загальному обсязі реалізації промисловості, що на 7,6 в.п. більше відповідних даних по промисловості в цілому.

Ефективність діяльності (рівень рентабельності) підприємств машинобудування є вищою в порівнянні з даними по промисловості. Так, рівень рентабельності операційної діяльності машинобудівних підприємств (з урахуванням малих та мікропідприємств) за 2014р. склав 9,2%, що на 2,4 в.п. вище середнього показника в промисловості.

Вищою від середнього значення по промисловості є частка прибуткових підприємств машинобудування (68,5% проти 60,6% в промисловості).

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ