В Житомирській області спартакіада - це засіб гартування та самовдосконалення

В Житомирській області спартакіада - це засіб гартування та самовдосконалення

26.09.15 16:45 0 660
Всеукраїнська спартакіада серед допризовної молоді проводиться з метою удосконалення фізичної підготовки допризовної молоді до служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях, утворених відповідно до законів України у правоохоронних органах, рятувальних та інших спеціальних службах.

24 вересня 2015 року на спортивній базі Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова відбулось урочисте відкриття Всеукраїнської спартакіади серед допризовної молоді. До змагань долучилися команди з 15 областей України.

Основними завданнями проведення Спартакіади є формування та пропаганда здорового способу життя підвищення престижу військової служби, виховання морально-психологічної стійкості, почуття патріотизму та колективізму, залучення молоді до систематичних занять військово-прикладними видами спорту, як однієї з форм підготовки молоді до служби в армії.

Участь в урочистому відкритті Спартакіади брали: Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, заступник Міністра оборони України Петро Мехед, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, начальник управління сім'ї, молоді та спорту Світлана Гресь.

Міністр молоді та спорту зазначив: «Такий захід буде регулярним, більш масштабним і буде проходитиме в різних областях України. Ми побачили, що в нас є молодь, яка готова захищати Батьківщину. Спартакіада – це конкретний вклад в підготовку допризовної молоді і відродження патріотизму, безпосередня допомога армії, яка зараз воює. Їм на зміну прийдуть ось такі хлопці, які вже знають як кидати гранату і поводитись з автоматом.

Ярослав Лагута підкреслив: «На сьогоднішній день існує програма патріотичного виховання молоді, у зв'язку з цим проводиться багато заходів. На жаль, останній рік ми вже маємо результати, до яких призвела відсутність патріотичного виховання, а коли ми говоримо про освіту і про фізичну культуру і спорт - то саме патріотичне виховання тут має бути на першому місці. На цей навчальний рік патріотичне виховання є номер один в пріоритетах розвитку освіти, держава як ніколи потребує загартованих мужніх патріотів, а цей турнір заохочує до системних занять спортом та гармонійного поєднання фізичного вишколу як важливої складової підготовки юнаків для подальшого проходження військової служби».

Для всіх присутніх свою майстерність продемонструвала спортивна школа юних десантників загін "Юних друзів прикордонників" Північного регіонального управління Житомирської обласної федерації військово-спортивних багатоборств. Також присутні з задоволенням подивились виступ дитячо-юнацької спортивної школи "Авангард", відділення спортивної аеробіки.

Довідково:

Спартакіада проводиться в три етапи: перший етап - районні та міські змагання; другий етап - обласні та міські (міста обласного значення) змагання; третій етап - фінальні змагання Спартакіади.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку 29 вересня — ...
Наступна новина: Закарпаття: для ...

КОМЕНТАРІ