Житомирщина: на Любарщині міліціонери викрили нелегальний пересувний пункт прийому металобрухту

Житомирщина: на Любарщині міліціонери викрили нелегальний пересувний пункт прийому металобрухту

26.09.15 10:08 0 624
Під час профілактичних заходів правоохоронці виявили, що 21-річний житель Хмельницької області їздить по селам району та незаконно скуповує у населення металобрухт. З його автомобіля вилучили 300 кг лому чорного металу та ваги. Жодних дозвільних документів для такого виду діяльності власник автомобіля не мав.

Про підпільного «заготівельника металу» дільничні інспектори Любарського РВ УМВС дізнались від місцевих жителів, працюючи у с. Глезному. Відтак працівники міліції зупинили вказаний ними автомобіль «Фіат» для проведення огляду.

Металеві запчастини, дроти та труби знаходились у салоні, там же були й спеціальні ваги. Усе виявлене красномовно свідчило про функціонування пересувного пункту прийому металобрухту, проте жодних дозвільних документів для здійснення такої діяльності 21-річний керманич міліціонерам не надав.

Металобрухт вагою 300 кг та власне ваги вилучили. Нині розпочато розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 213 (Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) Кримінального кодексу України.

Здійснення операцій з брухтом кольорових і чорних металів без державної реєстрації або без спеціального дозволу (ліцензії), одержання якого передбачено законодавством, або надання приміщень та споруд для розташування незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту, організація незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту караються штрафом від 1500 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 1 року.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові у Червонограді ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ