Житомирщина: «Цінуй своє життя» - під таким гаслом навчали дітей правилам безпеки життєдіяльності коростенські рятувальники

Житомирщина: «Цінуй своє життя» - під таким гаслом навчали дітей правилам безпеки життєдіяльності коростенські рятувальники

26.09.15 15:18 0 577
24 вересня у місті Коростень на центральній площі голосною сиреною рятувальники сповістили про початок громадської акції «Запобігти. Врятуцвати. Допомогти», що проводилась для 150 школярів навчальних закладів міста. До заходу також долучились медики, газовики, правоохоронці та волонтери міської організації Товариства Червоного Хреста України. Для більш яскравого проведення співорганізатори задіяли усе обладнання, що використовується ними в повсякденній діяльності.

Дітям в доступній формі розповіли про небезпеку, що несуть у собі підозрілі вибухонебезпечні предмети та як діяти у разі їх виявлення. Також учням роз'яснили вимоги пожежної безпеки при експлуатації побутових, газових та електричних приладів, як уникнути пожежі в побуті та під час перебування в екосистемах.

Продовжуючи тему свята волонтери Червоного хреста презентували школярам свою програму ”Перша долікарська допомога” та ознайомили дітей із елементарними правилами надання допомоги при потраплянні у різні надвзичайні події.

Особливо школярам сподобалась робота сучасного пожежно-рятувального обладнання та техніки, а також бойовий одяг рятувальників, який кожен охочий міг приміряти на себе.Але найбільший шквал емоцій викликала подача водяного струменю на умовну пожежу.

Окрім яскравих вражень та знань, отриманих у ході проведення акції, на пам’ять її учасникам залишиться настінні календарі про роботу рятувальників та сувенірна продукція.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ