Несумлінним працедавцям цьогоріч донараховано понад 403 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб та ЄСВ,- Луцька ОДПІ

Несумлінним працедавцям цьогоріч донараховано понад 403 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб та ЄСВ,- Луцька ОДПІ

26.09.15 10:18 0 551
За 8 місяців цього року працівниками Луцької ОДПІ проведено 20 перевірок представників господарюючих структур, які допустили порушення податкового законодавства при виплаті заробітної плати. Їх результат – 403,8 тисяч гривень додатково нарахованого податку на доходи фізичних осіб та ЄСВ,- інформує сектор комунікацій Луцької ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області.

Разом з тим, на засіданнях комісій щодо дотримання роботодавцями законодавства з оплати праці, які діють при Луцькій міській раді та Луцькій райдержадміністрації за участі фахівців інспекції, було заслухано 148 суб'єктів господарювання, які мали заборгованість із заробітної плати або виплачували її у розмірі, меншому законодавчо встановленого мінімального рівня.

Важливо, що саме на цих спільних заходах Луцької ОДПІ та представників органів місцевого самоврядування проведено заслуховування 56 фізичних осіб-підприємців, у яких відсутні зареєстровані наймані працівники, або виплата зарплати проводилась у незначному розмірі.

За результатами заслуховувань 79 відсотків суб'єктів господарської діяльності підвищили розмір заробітної плати.

Також фахівцями Луцької ОДПІ проведено співбесіди з 42 фізичними особами-підприємців, які використовували працю 58 найманих працівників без документального оформлення трудових відносин. За результатами роз'яснюючої роботи легалізовано працю найманих працівників, додатково надійшло до місцевого бюджету майже 12 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та 30 тисяч гривень ЄСВ.

Громадянам, які влаштовуються на роботу, слід пам'ятати, що оформлення трудових відносин в законодавчо встановленому порядку та офіційне отримання заробітної плати – це державний захист від незаконного звільнення, безпечні здорові умови праці, гарантоване право на відпочинок, своєчасно виплачена легальна заробітна плата не нижче рівня, визначеного законом,- наголошують в Луцькій ОДПІ.

Сектор комунікацій Луцької ОДПІ

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ