Піротехніки ДСНС Закарпаття на Рахівщині вилучили та знешкодили 394 боєприпаси часів Другої світової війни

Піротехніки ДСНС Закарпаття на Рахівщині вилучили та знешкодили 394 боєприпаси часів Другої світової війни

26.09.15 09:25 0 606
Упродовж двох днів піротехніки ДСНС Закарпаття в лісовому масиві села Лазещина Рахівського району вилучали та знешкоджували цілий арсенал вибухонебезпечних предметів. Усього було знайдено та знищено 394 штуки ВНП.

Повідомлення в оперативно-рятувальну службу надійшло 22 вересня о 15:45. Як з’ясувалося на місці виклику, один із місцевих мешканців пішов у ліс по гриби. Замість дарів природи він натрапив на шість підозрілих металічних предметів, схожих на вибухонебезпечні. Піротехніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення ідентифікували їх як 50-міліметрові мінометні міни. Обстежуючи прилеглу територію, вони натрапили ще на 36 аналогічних ВНП та 205 набоїв часів минулої війни. Наступного дня, 23 вересня, рятувальниками було вилучено та знищено увесь небезпечний крам: 42 мінометні міни калібром 50 мм та 205 набоїв.

Також група піротехнічних робіт продовжила обстеження території, адже, за словами місцевих мешканців, вони не раз бачили в лісі в цій місцині підозрілі металічні предмети. . 24 серпня, рятувальниками ще було виявлено, вилучено та знищено 3 артилерійські снаряди калібром 76 міліметрів, 24 мінометні міни калібром 50 мм та 120 набоїв.

Усього піротехніки обстежили 0,66 га місцевості.

З огляду на те, що останнім часом почастішали випадки знаходження вибухонебезпечних предметів, Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до населення бути дуже обережними при виявленні підозрілих предметів та в черговий раз нагадує основні правила безпеки.

Якщо, приміром, ви натрапили на малознайомий предмет, який за зовнішніми ознаками нагадує вибухонебезпечний предмет, передусім, припиніть всі роботи. Не намагайтеся сковирнути або витягти незнайому знахідку із землі – це завдання спеціалістів. Найменший рух здатен призвести до вибуху, а ви потрібні св+оїм рідним.

Негайно повідомте про свою знахідку органи місцевої влади, оперативно-рятувальну службу за телефоном «101», правоохоронців. Якщо для цього вам потрібно бодай на кілька хвилин залишити місце знахідки, потурбуйтеся, щоб за час вашої відсутності ніхто не торкався знайденого предмета. Не доручайте справу охорони хлопчакам, оскільки зазвичай у боротьбі цікавості з небезпекою у дітей перемагає перше.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Львові працівники ДАІ ...

КОМЕНТАРІ