У Рівненській області рятувальники дбають про безпеку громадян у побуті

У Рівненській області рятувальники дбають про безпеку громадян у побуті

26.09.15 15:18 0 623
З метою попередження пожеж та трагічних наслідків від них у побуті 25 вересня працівники державного пожежно-рятувального поста с. Деражне провели відпрацювання житлового сектору с.Суськ Дюксинської сільської ради. Робочою групою в складі працівників служби порятунку, працівників місцевої пожежної команди та працівників сільської ради було охоплено понад 20 приватних житлових будинків. Метою відпрацювання було попередження виникнення пожеж та трагічних наслідків від них, покращення протипожежного захисту житлового фонду та навчання населення правилам пожежної безпеки в побуті, адже саме в даному населеному пункті нещодавно під час ліквідації загорання житлового будинку рятувальники виявили господаря без ознак життя, який згідно із висновком судово-медичної експертизи помер внаслідок отруєння продуктами горіння.

У ході відпрацювання першочергово зверталась увага на помешкання осіб, що відносяться до «групи ризику»: самотніх осіб похилого віку, багатодітних сімей, громадян, які зловживають спиртними напоями, неблагополучних сімей, інвалідів та тих, що потребують соціальної підтримки. Громадянам вручено листівки та пам’ятки з основними правилами пожежної безпеки у побуті, безпеки життєдіяльності та правил поведінки у разі виникнення пожежі. Разом з тим, під час рейду рятувальники звертали увагу господарів на стан пожежної безпеки в житлових будинках, стан електропроводки, димоходів, печей тощо.

Костопільський районний сектор звертається до усіх громадян з проханням бути уважними та обережними у поводженні з вогнем, а також при користуванні опаленням, електропобутовими та газовими приладами. Дбайте про свою безпеку та безпеку ближніх! У разі виникнення пожежі чи надзвичайної ситуації негайно телефонуйте за номером 101.

Костопільський РС ГУ ДСНС

України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ