Науковці та практики обговорили питання налагодження співпраці між суб’єктами стандартизації для успішної реалізації угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Науковці та практики обговорили питання налагодження співпраці між суб’єктами стандартизації для успішної реалізації угоди про асоціацію між Україною та ЄС

26.09.15 08:23 0 582
В рамках проведення XIV Міжнародного виставкового форуму “Технології захисту/ПожТех–2015” відбулася науково-практична конференція “Стандартизація – основа європейського майбутнього України”. Головною метою заходу було вирішення питань щодо налагодження співпраці між суб’єктами стандартизації для успішної реалізації угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом.

Організаторами заходу виступили Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, Громадська рада “Рада технічних комітетів стандартизації України”, Національний орган стандартизації України.

Під час Конференції заступник Голови ДСНС України Олег Авер'янов зазначив: “Питання стандартизації є наразі дуже актуальним для України, оскільки це сприятиме її економічному розвитку та виходу вітчизняної продукції на світові ринки. Без сучасних стандартів, без сучасної оцінки відповідності важко сподіватися, що наша продукція буде конкурентоспроможною як на внутрішніх, так і на світових ринках”.

В ході заходу учасники обговорили питання європейської стандартизації, особливості впровадження в Україні міжнародних і європейських законодавчих, нормативно-правових актів і нормативних документів та розвитку національної системи стандартизації в цілому.

Після завершення виступів учасники ухвалили за основу Проект рішення науково-практичної конференції “Стандартизація – основа європейського майбутнього України”. Остаточний варіант рішення буде прийнятий та оприлюднений на широкий загал на наступному тижні.

Український науково-дослідний інститут

цивільного захисту
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Надал обговорив з ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ