Проведено результативні обшуки у керівників однієї з установ покарань у Вінницькій області

Проведено результативні обшуки у керівників однієї з установ покарань у Вінницькій області

27.09.15 13:53 0 575
Прокуратурою області проводиться розслідування у кримінальному проваджені за фактом неодноразового одержання неправомірної вигоди службовими особами однієї з установ виконання покарання Вінницької області за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Вчора (25.09.2015) слідчими прокуратури області спільно з оперативними працівниками Управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України у Вінницькій області проведено обшуки у службових кабінетах та за місцем проживання співробітників пенітенціарної служби (у тому числі начальника та його заступників) та камерах, де відбувають покарання засуджені.

За результатами обшуку вилучено: 55 тис грн, 4,2 тис доларів США, 20 банківських платіжних карток, 50 мобільних телефонів, стільки ж sim-карток мобільних операторів та флеш носіїв інформації.

Наразі, слідчим шляхом перевіряється законність походження вищевказаних коштів та майна. За однією із версій службові особи пенітенціарної служби систематично одержували неправомірну вигоду за створення, всупереч передбачених законодавством режиму утримання, “комфортних” умов для засуджених, які передбачають наявність у них мобільного зв’язку, одержання посилок із забороненими предметами та організації побачень для засуджених понад визначену кількість та терміни.

Досудове слідство триває.

Додатково:

ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, повторно, яке поєднане з її вимаганням). Вказаний злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: мукачівські ...
Наступна новина: Громада Чернівців ...

КОМЕНТАРІ