На Житомирщині міліціонери навчали школярів правилам безпечної поведінки

На Житомирщині міліціонери навчали школярів правилам безпечної поведінки

27.09.15 14:19 0 552
Особливий урок провели працівники Управління Державної служби охорони при УМВС для учнів Житомирської загальноосвітньої школи № 8. Після обговорення правил безпечної поведінки вдома та у громадських місцях, міліціонери охорони продемонстрували школярам ще й спеціальні обладунки.

Незвичайні гостини міліціонери ДСО розпочали з обговорення з дітьми нестандартних ситуацій, в яких вони несподівано можуть опинитися та порад щодо їх розв'язання. Зокрема, школярі дізналися, як діяти, коли немає поряд дорослих, а до квартири подзвонили невідомі та наполягають відчинити двері, або що робити, якщо загубилися у багатолюдному місці, повірили шахраєві чи виявили крадіжку власних речей тощо. Разом з міліціонерами діти повторили правила безпечної поведінки на дорозі та у громадських місцях.

Під час бесіди школярі відповідали на запитання міліціонерів, пригадували телефонні номери екстрених служб, які надають невідкладну допомогу при виникненні небезпечних ситуацій. Дехто з учнів розповів і про реальні випадки, й разом з правоохоронцями юні співрозмовники обговорили можливі варіанти розвитку подій.

Найбільше захоплення у дітлахів викликала практична частина заняття. Вони отримали можливість не тільки оглянути повне екіпірування міліціонерів охорони, а й навіть приміряти його.

- Одягнувши жилет та шолом, я почувався справжнім героєм, - описує свої враження школяр Даніїл, - я вже обрав майбутню професію – буду поліцейським!

Дякуючи міліціонерам охорони за корисну інформацію, діти ділилися враженнями й позитивними емоціями та пообіцяли завжди дотримуватися заходів особистої безпеки.

УДСО при УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: в рамках проведення ...

КОМЕНТАРІ