Очільник Хмельниччини відвідав заклади бюджетної сфери та побував на ПП «Аграрна компанія - 2004»

Очільник Хмельниччини відвідав заклади бюджетної сфери та побував на ПП «Аграрна компанія - 2004»

27.09.15 16:09 0 665
У рамках робочої поїздки на Чемеровеччину голова обласної державної адміністрації Михайло Загородний відвідав ряд об'єктів. Однією із ключових була зустріч із медичними працівниками Центральної районної лікарні. Під час свого виступу Михайло Васильович відмітив високу фаховість медиків району, говорив про потужну матеріально-технічну базу закладів охорони здоров'я та зосередив увагу на завданнях, спрямованих на покращення галузі медицини. Він вручив головному лікарю Центральної районної лікарні Івану Лаврентьєву паспорти від гематологічного аналізатора крові (вартість – 220 тис. гривень) та від 12-ти канального електрокардіолога (вартість – 38 тис. гривень). Вищеназване медичне обладнання було закуплено за кошти обласного б'юджету.

Голова ОДА також говорив про добровільне об'єднання територіальних громад. Виступаючий, акцентував увагу на перевагах об'єднання, адже громада стає учасником міжбюджетних відносин з державою, землі за межами населених пунктів перейдуть у розпорядження громад. Разом з тим, буде змінено дохідну частину бюджету, а громада матиме можливість отримувати кошти з Державного фонду регіонального розвитку. Керівник Хмельниччини зазначив, що наша держава потребує реформування, і тому саме зараз настав час робити реальні кроки у цьому напрямку.

Наступний пункт візиту був до Чемеровецького НВК №1 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, ліцей та МНВК». Голова обласної державної адміністрації разом із директором закладу Сергієм Павлишиним оглянули класні кімнати, харчоблок і санвузол. Побували вони і на місці будівництва блочно-транспортабельної котельні на твердому паливі. За підрахунками щорічний економічний ефект останньої становитиме 400 тис.гривень, а термін окупності складає 6 років.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ