Закарпаття: мукачівські рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Закарпаття: мукачівські рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

27.09.15 13:53 0 548
24 вересня мукачівські рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для учнів Великолучківської ЗОШ І-ІІІ ст. Ініціатором даного заходу виступила Наталія Луканинець, керівник гуртків районного центру дитячої та юнацької творчості Мукачівської РДА, на базі якого і відбулась акція.

У ході бесіди, рятувальники 17-ої державної пожежно-рятувальної частини 2-го державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС України у Закарпатській області звернули увагу дітей на необхідності дотримання протипожежних правил. Також розповідалося, що слід робити у випадку виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів, а також про інші можливі неординарні випадки, які можуть трапитися у буденному житті.

Мукачівські рятувальники також розповідали про надзвичайні ситуації та події, на які доводиться реагувати пожежно-рятувальним підрозділам та про свою щоденну службу.

Учні із захопленням слухали рятувальників, роздивлялися пожежні рукави, каски, ножиці для розрізання металу, захисний одяг та інші спецзасоби, якими користуються вогнеборці у своїй повсякденній роботі. Окрім цього вогнеборці продемонстрували дітям автомобіль першої допомоги АПД «Дельфін». Був серед тих, хто розповідав дітям про безпеку й випускник даної школи – Ігор Забуга.

У свою чергу, діти підготували для рятувальників невеличкий театралізований виступ, у якому показали присутнім своє бачення діяльності та напрямки роботи рятувальників.

Щоб у майбутньому запобігти виникненню надзвичайних ситуацій, слід уже навчати підростаюче покоління основним правилам безпеки. Тому проведення таких профілактично-пізнавальних заходів - невід’ємна частина профілактичної роботи. Рятувальники сподіваються, що завдяки отриманим знанням діти зможуть уберегтися від багатьох надзвичайних подій, а якщо потраплять у них, то гідно з ними впораються.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Освіта та ...
Наступна новина: Проведено результативні ...

КОМЕНТАРІ