В Закарпатській області правоохоронці Мукачева зустрілися з учнями Мукачівської гімназії

В Закарпатській області правоохоронці Мукачева зустрілися з учнями Мукачівської гімназії

27.09.15 13:21 0 634
Днями чергова зустріч правоохоронців з учнями 5-6 класів відбулась у Мукачівському навчально-виховному комплексі “Загальноосвітній школі І ступеня гімназії”. Правоохоронці з школярами говорили про здоровий спосіб життя, поведінку школярів, про недопущення насильства у сім'ї, а також про дотримання правил дорожнього руху.

Оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей м. Мукачева Іван Кляп прочитав лекцію, присвячену кримінальній та адміністративній відповідальності неповнолітніх за вчинення правопорушень та відповідальності батьків за невиконання їх батьківських обов'язків. Також ознайомив підлітків з поняттями злочину та відповідальності за нього. Розповів як працює міліція в цілому та зупинився на проблемних питаннях.

Як розповідають педагоги, сучасна учнівська молодь більш інформована, комунікабельна, ніж та, що була 5-10 років тому. З підлітками завжди було важче працювати, їх світогляд лише формується і вони легко піддаються негативним впливам більш дорослих своїх товаришів та знайомих. Сучасні мобільні телефони та планшети дають їм доступ до великої кількості інформації, яка, на жаль, не завжди є корисною і, що найгірше, проконтролювати це практично неможливо.

Іван Кляп провів профілактичну бесіду з учнями щодо недопущення неправомірної поведінки в навчальному закладі, та відповідальність за пропуск уроків чи дрібного бешкетування у стінах школи.

Заняття з вивчення «дорожньої грамоти» з дітьми продовжили інспектори з профілактичної роботи УДАІ УМВС Лідія Мацецка та Микола Красівов, які звернули особливу увагу школярів на правила поведінки на вулиці, в автомобілі та будь якому іншому громадському транспорті.

“Такими бесідами ми намагаємося охопити майже всі школи міста і району, щоб максимально підготувати підростаюче покоління до вступу в доросле життя і ознайомити їх з правами та обов'язками, - зазначає начальник кримінальної міліції у справах дітей Мукачівського міськвідділу міліції Василь Соскіда. – Отже, подібні зустрічі будемо проводити і надалі, адже все починається з малого. Тому краще провести профілактичні заходи і попередити подальші правопорушення».

Інформація Мукачівського МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Генштаб призначив ...
Наступна новина: У Хмельницькій області ...

КОМЕНТАРІ