в рамках проведення науково-освітнього заходу «Науковий пікнік в Україні» працівники ДСНС навчали лучан правил безпеки життєдіяльності на Театральному майдані

в рамках проведення науково-освітнього заходу «Науковий пікнік в Україні» працівники ДСНС навчали лучан правил безпеки життєдіяльності на Театральному майдані

27.09.15 14:24 0 659
26 вересня на Театральному майдані у Луцьку відбувся особливий та цікавий захід для дітей - свято науки і техніки «Науковий пікнік». Суть заходу - представлення інтерактивних експериментів на вулицях міста з різних сфер науки: хімії, фізики, програмування, робототехніки, а також навчання молоді основам цивільного захисту. Тут зібралися представники 27 організацій та установ, серед яких – Служба Порятунку «101», університети та коледжі, центр науково-технічної творчості учнівської молоді, Палац учнівської молоді, обласний центр зайнятості, Мала Академія наук, митці, художники та інші.

Представники різних галузей науки та мистецтва зібралися просто неба в центрі міста аби допомогти відкрити дітям таємниці різноманітних аспектів діяльності людини. Для дітей проводили майстер-класи, наукові досліди та експерименти.

Другий рік поспіль до чудової акції долучаються і рятувальники, які продемонстрували лучанам можливості пожежно-рятувальної техніки. Кожному охочому працівники ДСНС дали можливість відчути себе на мить рятувальником. Зі спеціалізованого аварійно-рятувального автомобіля «Патріот» дістали усі спецзасоби - гідро і пневмоінструменти: різак, розтискач для металевих конструкцій, спеціальні подушки для підйому тяжких автівок, бензогенератор для розрізання металу при аваріях тощо. Мешканці міста, особливо чоловіки, не могли спокійно пройти повз такої кількості цікавих засобів механізації та разом зі своїми дітьми оглядали пожежні автівки, випробовували маски для захисту органів дихання, після чого кожен стверджував, що професія пожежного таки важка. Наймолодшим учасникам акції вручали книжки, листівки, буклети з основ цивільного захисту, дозволяли побувати у кабіні автівки вогнеборців, приміряти бойовий одяг пожежних тощо.

Паралельно з цим найкращі учасники Всеукраїнського руху «Школа безпеки», вихованці майстра спорту України зі спортивного туризму Юрія Татанайського, волонтери: Анастасія Дем’янчук, Дмитро Охоцький, Ольга Стеценко, Едуард Хижун, Сафон Яковчук, Дмитро Попович разом із начальником пункту охорони здоров’я аварійно-рятувального загону спецпризначення УДНС України у Волинській області Марією Шапірко вчили усіх бажаючих правильно надавати першу медичну допомогу на комп’ютеризованому манекені.

В умовах ситуації, що склалась у країні, такі знання, як основи цивільного захисту, надання першої медичної допомоги, набувають ще більшої актуальності та важливості. Тож усі учасники акції мали змогу у цікавій невимушеній формі отримати інформацію щодо поведінки людини у надзвичайній ситуації. А отже самих надзвичайних ситуацій стане менше, сподіваються організатори акції.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ