Пластилін для дитини

Пластилін для дитини

28.09.15 14:00 0 1585

Кожна людина проживає по-своєму цікаве неповторне життя, постійно розвиваючияь і вдосконалюючи свої знання і навички. Практично кожен з нас проходить певні ключові етапи в житті, які його докорінно змінюють, перевертаючи все з ніг на голову. Одним із таких етапів безумовно являється народження власної дитини. Після того, як маленький хлопчик чи дівчинка вперше побачить світло сонця, всі подумки і дії його батьків концентруються на ньому, на уого потребах, бажанніх і інтересах. З цього моменту не ваші батьки спостреігають як ви стрімголов носитесь усюди, пізнаючи цей світ, а ви самі спостерігаєте, як ваші ж діти підростають, розвиваються і радують або засмучують вас своїми здобутками. Звичайно ж кожен з нас хоче аби його дитина була кращою у всьому і зовсім не передбільшеням буде твердження, що чималу долю потенціалу дитина отримує саме в ранньому віці, за рахунок на перший погляд простих ігор. Згадуючи власне дитинство, в якому не було місця сучасним технологіям (просто тому, що їх на той момент ще не реалізували на практиці), можна констатувати, що воно було доволі цікавим. Цей не дивно, адже коли ти не маєш такого інструмента як компютер, який повністю організовує дозвілля, останнім доводилось перейматись самотужки, а значить, діяти доводилось нестандартно і творчо. З усіх законів логіки випливає, що таким чином розвиваються творчі здібності, закладені від природи. Знову ж таки згадуючи власне дитинство, на думку спадає пластилін, якого було чимало і творчі заняття з яким займали достатньо багато часу. Саме про те, яку роль відіграє пластилін в житті і розвитку вашої дитини і як його правильно вибирати в інтернет-магазині nosorog.net.ua піде мова далі.

Що таке пластилін і для чого він потрібен?

Пластилін - це один з основних матеріалів для дитячої творчості у формі ліплення. На початку своєї появи і масового виробництва, пластилін виготовлявся із глиняного порошку з добавкою в нього воску, жирів тваринного походження, а також інших речовин, які сповільнюють процес висихання. На сучасному етапі озвитку індустрії, у виробництві пластиліну частіше всього використовують поліетилени (у високомолекулярній формі), полівінілхлориди, різні види каучуків і т.д. В цю суміш може додаватись спеціальний барвник, завдяки якому кожен шматочок пластиліну отримує свій власний колір. На практиці пластилін використовується для скульптурних робіт, іпення, декоративно-прикладної творчості, моделювання. Що стосується дітей, то гра з пластиліном активно розвиває дрібну моторику рук, а значить позитивно впливає на розвиток мисшення, уяви, мовлення. Крім того, ліплення із пластиліну доволі ефективне у відношенні до діток, у яких, як то кажуть, "шило в одному місці" - таким чином виробляється увага, терпіння, посидючість.

Які бувають види пластиліну?

Існує біля пяти основних видів пластиліну, які реалізуються в торговій мережі:

  1. Пластилін звичайний. Доволі мякий матеріал для ліплення, який вирізняється своєю пластичністю, широкою кольоровою гаммою. В основі такого пластиліну лежить глиняний порошок, змішаний із певними компонентами.
  2. Пластилін кульковий. В основі такого пластиліну лежать кульки пінополістиролу.
  3. Застигаючий пластилін. Властивості даного пластиліну дозволяють йому застивати і твердіти через певний час після формування.
  4. Скульптурний пластилін. Це форма пластиліну, яка виуористовується на професійному художньому рівні. Вирізняєть твердістю і еластичністю





Источник: https://nosorog.net.ua
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ