Хмельницький святкує свою 584-ту річницю

Хмельницький святкує свою 584-ту річницю

28.09.15 14:01 0 688
Цими вихідними у місті Хмельницькому проходять урочисті заходи з нагоди відзначення чергової річниці нашого міста.

26 вересня з самого ранку на вулиці Прибузькій вирував святковий сільськогосподарський ярмарок, приурочений святу обжинок та Дню міста.

На ярмарці в широкому асортименті реалізовувалася різна сільськогосподарська продукція – хлібобулочні вибори, овочі, фрукти, мед, м'ясо, ковбасні вироби, рибу, молочну продукцію, фруктові саджанці тощо.

З розмаїттям представленої продукції ознайомилися голова облдержадміністрації Михайло Загородний, голова обласної ради Іван Гончар та виконуючий обов'язки Хмельницького міського голови Костянтин Чернилевський.

Далі керівники області та міста поклали вінки і квіти до пам'ятників Богдану Хмельницькому, що біля обласної філармонії, та до меморіальної дошки пам'яті Героїв Небесної сотні та учасників АТО на головній площі міста.

Біля пам'ятника «Ангел Скорботи» хмельничани вшанували спільною молитвою усіх загиблих за Україну. Священники різних конфесій відслужили молебень.

Більше сотні людей помолилися за тих, хто віддав життя за волю України, за мир у країні. Хвилиною мовчання хмельничани вшанували Небесну Сотню та тих, хто загинув у неоголошеній війні на сході України. Керівництво міста й області та всі небайдужі поклали квіти до підніжжя пам'ятника. Священики закликали містян та всіх українців об'єднатися для спільного вирішення проблем у нашій країні.

У день міста в обласному академічному театрі імені М. Старицького відбулося урочисте зібрання, під час якого відзначено учасників АТО, волонтерів, кращих за професією, переможців конкурсу на кращий благоустрій «Хмельницький – наш дім», лауреатів премій ім. Б. Хмельницького та М. Орловського. В урочистостях взяли участь та виступили з вітальним словом голова обласної державної адміністрації Михайло Загородний, перший заступник голови обласної ради Віктор Адамський, виконуючий обов'язки міського голови Костянтин Чернилевський, народний депутат України Сергій Мельник.

Голова адміністрації привітав зі святом містян та гостей міста.

« ми переживаємо складні часи. Кращі сини України зі зброєю в руках захищають східні кордони нашої землі. Наша основна мета – вибороти мир. Наш святий обов'язок – пам'ятати загиблих та шанувати живих героїв. Адже саме вони є тими, хто боровся і бореться за нашу свободу та право жити у вільній країні.

На завершення бажаю міцного здоров'я, достатку, злагоди вам і вашим родинам, творчої енергії і натхнення в роботі на благо рідного міста.» - сказав Михайло Васильович та вручив державні нагороди, відзнаки обласної держаної адміністрації.

Окрім того, вже традиційно до Дня міста посадовці нагородили за значні здобутки у роботі відзнаками більше сотні працівників різних сфер життедіяльності міста.

26-27 вересня з нагоди Дня міста хмельничан чекає насичена святкова програма з безліччю заходів.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: Пластилін для дитини
Наступна новина: Выбор постельного белья

КОМЕНТАРІ