В Закарпатській області "Стражі доріг" дохідливо пояснили школярам,як потрібно переходити дорогу та чому так важливо дотримувати ПДР

В Закарпатській області "Стражі доріг" дохідливо пояснили школярам,як потрібно переходити дорогу та чому так важливо дотримувати ПДР

28.09.15 12:57 0 589
Учні першого та п'ятих класів школи-гімназії Мукачівського навчально-виховного комплексу вивчали Правила безпеки на дорозі.

Вчора, працівники Державтоінспекції провели урок та навчали Правилам безпеки на дорозі учнів першого та п'ятих класів школи-гімназії Мукачівського навчально-виховного комплексу. Стражі доріг у доступній формі пояснили школярам, як потрібно переходити дорогу та чому так важливо дотримуватись Правил дорожнього руху. Інспектори ДАІ звернули увагу діток й на тому, що немало важливим є використовування світло-обертаючих елементів на їхньому верхньому одязі та шкільних сумках у вечірній час доби.

У навчанні взяли участь близько 80 дітей. Особливо активними у спілкуванні з стражами доріг були наймолодші школярі. Під час розмови, діти задавали інспекторам ДАІ багато запитань, на які отримали повні та вичерпні відповіді. Особливо учнів цікавили питання поведінки на дорогах у великих містах та селах, так як вони часто їздять з батьками за межі області.

Під час зустрічі інспектор з профілактичної роботи ВДАІ Мукачівського МВ майор міліції Микола Красівов розповів учням, із якого саме віку вони можуть самостійно їздити на велосипедах вулицями міста, так як багато із них мають вдома «двоколісного друга». А також, інспектор звернув увагу дітей на те, що їздити вони на передньому сидінні автомобіля зможуть тільки з 12 років. Про це найбільше розпитували школярі під час уроку.

Заняття з вивчення «дорожньої грамоти» з дітьми продовжила інспектор з профілактичної роботи УДАІ УМВС Лідія Мацецка, яка звертала особливу увагу школярів на правила поведінки на вулиці, в автомобілі та будь якому іншому громадському транспорті.

"Дорогі дітки, працівники Державтоінспекції закликають кожного із вас дбати про свою безпеку на дорозі. Адже, ви є повноправними учасниками дорожнього руху. Ваша зосереджена поведінка та уважність на автодорогах допоможуть вам вберегти себе від небезпеки. Будьте пильними та вивчайте Правила дорожнього руху", - сказала на завершення зустрічі Лідія Мацецка.

Як зазначила директор шкоди, такі навчання дають можливість вберегти школярів від дорожньо-транспортних пригод. Директор подякувала правоохоронцям за урок і попросила приходити іще.

УДАІ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Что собой представляет ...

КОМЕНТАРІ