В Житомирській області голова ОДА зустрівся з представниками ОБСЄ

В Житомирській області голова ОДА зустрівся з представниками ОБСЄ

29.09.15 17:29 0 578
25 жовтня 2015 р. в Україні пройдуть чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

До Житомирської області приїхало 2 представники ОБСЄ, які будуть аналізувати виборчий процес з точки зору його відповідності стандартам демократичних виборів. Для посилення співпраці з органами виконавчої влади експерти місії зустрілися з головою Житомирської обласної державної адміністрації Сергієм Машковським.

Керівник області розповів Хелені Лаатіо та Ашгеєру Рюстаду, що з метою сприяння виборчим комісіям у реалізації їх повноважень при підготовці та проведенні виборів районними державними адміністраціями та міськими радами здійснюється щоденний моніторинг діяльності виборчих комісій, вивчаються питання матеріально-технічного забезпечення, суспільно-політична ситуація.

Сергій Машковський зазначив, що для вивчення стану дотримання вимог законодавства в частині матеріально-технічного забезпечення виборчих комісій керівництвом облдержадміністрації буде здійснено відвідування дільничних виборчих комісій.

«Вперше вибори будуть проходити на пропорційній основі з відкритими списками. Головним завданням органів влади на місцях є забезпення проведення виборів у відповідності з найвищими європейськими стандартами та вимогами ОБСЄ. Місцеві вибори в нашій області повинні пройти бездоганно організовано», - прокоментував Сергій Машковський.

Спостерігачі в день голосування будуть аналізувати відкриття виборчих дільниць, та сам процес голосування, підрахунок бюлетенів і визначення результатів. На наступний день після голосування місією буде представлений звіт з попередніми результатами та висновками.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Рахівщині ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ